Sirius värvar från allsvenskan

Sirius har gjort klart med sitt andra nyförvärv under sommaren. Armin Tankovic ansluter från allsvenska IFK Norrköping.
– Det är ett bra steg för mig att ta, säger Tankovic.

21 juli 2014 19:41

Efter att både Niklas Busch Thor och Kerim Mrabti drabbats av skadebakslag så gav sig Sirius ut på mittfältsjakt. För två dagar sedan fick man napp och under måndagskvällen skrev Armin Tankovic på för resten av säsongen.
– Vi behöver mittfältare eftersom vi är sårbara där just nu. Armin har jag sett väldigt mycket och det är en väldigt kompetent innermittfältare. En tvåvägsspelare som har varit väldigt bra på den här nivån som vi är på tidigare, säger tränaren Kim Bergstrand.

Tankovic kommer närmast från IFK Norrköping där det dock inte blivit några matcher under säsongen. Han har dock tidigare gjort ett 20-tal allsvenska matcher och var under fjolåret utlånad till Varberg i superettan.
– Jag vet att de har förlorat lite mittfältare den senaste tiden och jag vill hjälpa laget med det jag är bra på. Jag har spelat i superettan tidigare och även tagit upp ett lag till allsvenskan så jag vet vad som krävs. Jag har stor arbetskapacitet och brinner för att spela, säger Tankovic.

Varför blev det Sirius?

– Jag letade efter en klubb som passar mig och jag har sett Sirius spela i superettan, division I och i cupen på tv. Jag har följt deras fotboll och den passar mig väldigt bra. Sedan har de ett bra team runt laget med Kim, Tolle och Mirza som jag tror kan hjälpa mig också, säger mittfältaren.

Vad tror du om hösten?

– Vinner man två, tre matcher så är man med däruppe. Kan Ljungskile vara det så varför inte Sirius. Det gäller att vinna de "enkla matcherna" och kan vi hitta tillbaka till cupformen så kan vi säkerligen vara med i toppen, säger Tankovic.

Under måndagen provspelade tre spelare med Sirius i lagets U21-match mot Östersund. Målskytten Ariel Lassiter får inget fortsatt förtroende medan besked om Kingsley Sarfo och J.C Mack väntas under tisdagen.

Armin Tankovic

Född: 1990
Position: Mittfältare
Längd: 179
Vikt: 74
Moderklubb: NIF Bosnia
Övriga klubbar: Sylvia, Norrköping, Varberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels