Sirius tunga besked

FOTBOLL. Här är ett mycket tråkigt besked för Sirius fotboll. Viktige Oscar Pehrssons bakre korsband är av.
– Nu är hela den kommande försäsongen förstörd, säger mittbacken.

9 oktober 2013 18:05

Under onsdagen var Oscar Pehrsson på magnetröntgen för att undersöka sitt knä som han skadade i den senaste seriematchen mot Umeå FC.
– Jag har redan fått samma skydd som (Jonatan) Berg har haft. Läkaren har inte tittat i detalj på röntgenbilderna än, men han var säker på att det var av. Han ska återkomma till mig i morgon mest för om det var några andra skador, säger Pehrsson.

Konvalescenstiden för ett bakre korsband är i vanliga fall fem–sex månader, vilket betyder på att Oscar Pehrsson tidigast är tillbaka i matchdugligt skick i månadsslutet mars–april.
– Det är klart att det känns tungt, men det är ändå halvpositivt att det hände nu i slutet på säsongen. Jag missar visserligen hela försäsongen, men kan troligen vara med igen i samband med seriestarten, säger Oscar Pehrsson som tidigare i karriären inte har haft någon liknande skada.

Siriustränaren (och managern) Kim Bergstrand mottog också beskedet under onsdagen.
– Elände. Man förbereder sig alltid på det värsta och så blir det positivt om det inte är så, men det här känns jäkligt tråkigt, säger Bergstrand.

Kommer ni att värva in en ersättare?
– Vi har inte diskuterat det så mycket än, men jag tror inte det. Som truppen ser just nu ska det inte påverka så mycket.

Förresten, hur kommer truppen att se ut storleksmässigt 2014. Kommer ni att ha en större trupp i superettan?
– Det kommer nog att bli ungefär samma som i år, men om vi åker på två korsband till kanske vi måste ändra på det, säger Kim Bergstrand som haft otur på den fronten den här säsongen (se fakta här intill).

FAKTA

Sirius korsbandsskador 2013
Ante Björkebaum (främre). Jonatan Berg (bakre), Oscar Pehrsson (bakre), Alan Aljaderi (främre, utlånad till Gusk).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson