Sirius tillbaka som vinnare

Sirius är tillbaka som en vinnare efter att ha brutit Trelleborgs 23 matcher långa förlustfria svit på hemmaplan.

2 oktober 2016 20:01

Sirius tog ytterligare ett steg mot allsvenskan efter seger med 2–0 borta mot Trelleborg, ett Trelleborg som hade 23 raka utan förlust på hemmaplan.

Efter en mållös första halvlek med mängder av chanser behövde Sirius bara ett par minuter innan nollan var spräckt i den andra. Christer Gustafsson hittade rätt med en frispark som på något sätt gick direkt i mål.

– Det var verkligen inget slumpmål, absolut inte, det där hade vi pratat om innan och tränat mycket på. Vi visste precis hur vi skulle slå den, säger tränaren Kim Bergstrand som förutom två mål fick se laget göra en av säsongens bästa försvarsinsatser.

– Egentligen var det väl inget dåligt försvarsspel mot Åtvidaberg heller. Vi släppte bara till fem målchanser den gången, men vi gjorde det mindre bra vid två tillfällen. Nu var det väldigt fokuserat, vi slappnade inte av en enda gång. En otroligt bra prestation. Solitt och beslutsamt, bra blandning av kreativitet och löpförmåga.

En av säsongens bästa matcher kanske?

– I förhållande till vad matchen gäller, att det är bortamatch mot Trelleborg på en ganska studsig plan som inte passade oss alls, så absolut. Då var det en av säsongens bättre.

Om Sirius ledningsmål såg något slumpartat ut så var det andra, som kom bara sex minuter senare, desto snyggare. Förarbetet av Kingsley Sarfo, inlägget av Karl Larsson och ett distinkt avslut av Kim Skoglund.

– Kingsley lade fram bollen bra till Karl som kunde slå till den på ett tillslag, och då har vi pratat om att alltid ha någon i boxen och någon som löper igenom. Den här gången var det jag som fick ta den löpningen och jag fick in den på en bra yta, säger Kim Skoglund.

Hur viktigt var det att få in det där andra målet?

– Väldigt viktigt, det gav oss lite arbetsro och vi kunde spela mer avslappnat-

Och hur skönt var det att få vinna en match igen?

– Det kändes otroligt skönt efter två matcher utan seger. Speciellt efter matchen mot Åtvidaberg där vi spelade väldigt bra och skapade mycket, men ändå bara fick med oss 3–3. Jag tycker kanske att vi borde ha gjort något mål i första halvlek också, men vi satte dem i andra i stället, fortsätter Skoglund som var imponerad över lagets försvarsspel.

– Vi visste att Trelleborg skulle slå många inlägg och försöka hitta ytorna. Vi har tränat på det hela veckan, och vi släppte inte in ett enda mål på träning, det gjorde vi inte i matchen heller.

Superettan
Trelleborg–Sirius 0–2 (0–0)
Målen: 0–1 (47) Christer Gustafsson, 0–2 (54) Kim Skoglund.
Hörnor: 7–8.
Varningar: 2–1.
Avslut totalt: 7–8.
Publik: 1 269.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Jansson Klarin