Seger efter seger men ännu är Sirius under slutspelsstrecket. Men en ny trepoängare i Skåne i kväll och man kan vara över.

– Vi har skapat ett enormt bra mellanrum mellan oss och åka-ur-plats. Så det behöver vi inte oroa oss för. Det gör att vi kan slappna av och spela ut. Vinner vi några matcher till då kan vi gå till slutspel, säger Siriustränaren David Ahlmark inför flygresan söderut.

– Det blir svårt att åka ned dit. Höllviken tycker jag personligen spelar en lite annorlunda innebandy än alla andra lag. De spelar mycket diagonaler, har ett bra skytte, håller ett lågt tempo men är samtidigt bra på att hålla i bollen.

Höllvikenmatchen är den sista för Sirius mot lagen bakom sig. De sista fem omgångarna spelas mot lag som just nu befinner sig på slutspel, plats 3 till 7.

– Det blir ju väldigt spännande att se var vi står på riktigt. Under tiden jag har varit med har vi bara mött Dalen, Falun och Storvreta (av slutspelslagen). Det blir ett kvitto på vad vi håller på med.

Men först väntar alltså tolvan Höllviken. Under de tolv matcher Sirius spelat under Ahlmarks ledning har laget tagit 25 poäng.

Reservmålvakten Hampus Bodin saknas fortfarande och förutom ett frågetecken för sjuke Mattias Jansson (kunde eventuellt träna under tisdagskvällen) åker Sirius med ordinarie trupp.