Sirius spets behöver leverera

Sirius behöver en seger och det omgående för att inte kvartsfinalserien mot Storvreta ska rinna iväg. Och för det behöver de ledande spelarna kliva fram. Till exempel poängkungarna Filip Eriksson och Jakob Drews.

26 mars 2019 08:00

– Vår tredjekedja har spelat 2–1 hittills och de har gjort det jättebra. En del var oroliga för bredden men den behöver vi inte vara oroliga för. Det är snarare spetsen som behöver bli lite bättre, säger Siriustränaren David Ahlmark dagen efter den snöpliga strafförlusten i den andra kvarten. Då blev det två Siriusmål i matchen. I den första kvarten tre. Och av Sirius två ledande kedjeformationer har det på två matcher blivit ynka två fullträffar. Det räcker inte för att vinna matcher mot regerande mästaren. Spelarna nämnda i ingressen, Drews och Eriksson, gjorde 79 mål tillsammans i grundserien. Där har Sirius sparkapital inför fortsättningen.

– Vi kan förvänta oss lite mer än ett mål på två matcher av vår andrafemma, de får se till att hitta lite nycklar, säger Ahlmark.

Blir det en tredje raka förlust på tisdagskvällen är det i det närmaste kört.

– En seger nu skulle självklart sitta väldigt bra, det går inte att sticka under stol med, men vi hade gärna redan tagit den senast.

Sirius visade dock i söndags att de kan matcha Storvreta och med lite tur – och skicklighet – kunde serien stått 1–1 nu.

– Jag tycker verkligen att vi visade karaktär och att vi kan vara med och tävla. Kan vi höja det kan vi vinna någon match och få liv i serien.

Huruvida blåsvart kommer att ändra något, taktiskt eller uppställningsmässigt, kunde inte Siriustränaren svara på under måndagseftermiddagen.

– Det kan bli förändringar på en massa olika saker och vi tittar på allt och till slut kokar vi ned det till vad vi tycker är bäst. Det kanske slutar med att det inte blir några förändringar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund