Sirius räknar bort duon i vår

Sirius räknar inte med varken Robert Åhman Persson eller Stefano Vecchia i de återstående matcherna under våren. Däremot var Daniel Jarl tillbaka i full träning under tisdagen.

14 maj 2019 20:46

Både Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia har problem med varsitt knä och har inte spelat sedan den tredje omgången borta mot AIK. Efter onsdagens match mot Sundsvall återstår tre matcher för Sirius innan allsvenskan tar ett uppehåll – och tränaren Mirza Jelecak räknar inte med duon i de matcherna som är kvar.

– "Råp" har fortfarande ett svullet knä, dock positiva besked kring det, men det hjälper inte när han inte kan spela fotboll. Där tar det kanske lite längre tid, vi räknar inte med honom i vår, säger Jelecak och fortsätter:

– "Steffo" var hos en specialist under måndagen och fick hyfsat positiva besked med tanke på hans knä. Det kommer dock dröja längre, han känns nog längst ifrån just nu.

En annan som inte är i träning är John Junior som fick en armbåge i nedre magtrakten under träningen på Valborgsmässoafton.

– Vi trodde först att det inte skulle vara så allvarligt, men det verkar vara en rejäl blödning som inte ger med sig vilket gör att han och vi är lite ledsna för det, säger Jelecak.

Glädjande var annars att Daniel Jarl medverkade för fullt på tisdagens träning. Det kommer dock dröja ett tag till innan han är aktuell för en matchtrupp.

– –Jätteroligt att han är tillbaka, det är kul att se honom på planen. Det var första passet han var med i spelövningar med kontakt. Jag vet inte riktigt när han kan vara tillbaka, vi får ta det lite dag för dag men han behöver nog några veckor innan han kan vara aktuell för en trupp. Kan han träna på utan bakslag så borde det inte dröja allt för lång tid, säger Jelecak.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels