Sirius P05 – bäst i Sverige

Sex raka segrar och en målskillnad på 34–4. Sirius P05-killar vann inbjudningstuneringen Skobes Cup i överlägsen stil.

30 december 2018 14:20

På annandagen inledde Sirius Skobes Cup i Katrineholm. Cupen kallas även inofficiella SM för U14 där de tio främsta lagen i Sverige deltar.

Uppsalalaget gick obesegrade genom gruppen och vann de fyra matchetcna på ett övertygande.

I semifinalen vann Sirius över Nässjö med 4–1 medan Kalix, som också gick obesegrat genom sin grupp, slog Villa Lidköping. Därmed möttes turneringens två bästa lag i finalen, som blev en riktigt välspelad match.

Efter en avvaktande inledning där lagen kände på varandra lade Sirius in en högre växel och efter första halvlek var ställnigen hela 4–0 till Sirius. Slutresultatet skeivs till slut till 6–0 och Sirius kan därmed titulera sig mästare som Sveriges just nu bästa U14-lag i bandy.

Sirius vann samtliga sex matcher i cupen med en målskillnad på 34–4. Laget har en stark offensiv med flera spelare som kan avgöra matcher, men det som kännetecknar killarna mest är hur de i alla situationer hjälper varandra i försvarsspelet. Med mindre än ett insläppt mål per match genom hela turneringen är det inte lätt att besegra Sirius. Laget plockade även hem det fina Fair Play-priset, samt att Sirius Adam Näsström blev utsedd till turneringens bäste anfallare.

Laget leds av tränarduon Niclas Benkelius och Andreas Eskhult samt Andreas Söderberg (materialare).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!