I fredags tog Sirius en oväntad poäng då man tvingade Iksu till förlängning och straffar i IFU Arena. Under söndagen väntade Endre på Gotland och Sirius var återigen nära poäng efter att ha hämtat upp ett 1–4-underläge till 4–4. Med bara några minuter kvar av matchen kunde dock hemmalagets Stephanie Boberg avgöra matchen.

– Det är så klart surt när vi har 4–4 och det är tre minuter kvar av matchen. Jag tycker inte att vi kom upp riktigt i början av matchen och sedan jobbade vi oss in i den, säger lagkaptenen Klara Molin efter 6–4-förlusten där sista målet sedan kom i öppen kasse.

Sirius såg alltså ut att knipa nya poäng mot femman Endre. Laget klarade bland annat av ett numerärt underläge i spel tre mot fem kort innan målet.

Artikelbild

| Klara Molin stod för tre poäng mot Endre.

– Den första utvisningen på Amanda Ljunggren är ingen utvisning, det är sådant som händer hela tiden på planen. Maja Brodins utvisnings som kom några sekunder senare var dock klar.

Hur ser du på deras avgörande?

– Jag tycker att vi blev lite låga, Gräll ser inte riktigt bollen. Jag kunde ha gjort det bättre också, jag trodde att jag var i bollbanan men den gick bredvid mig samtidigt som jag satt framför Gräll så hon inte såg något.

Molins match var annars fin. Två assist och ett mål framåt.

– Det var riktigt snygga prestationer av de som gjorde målen och sedan var det skönt att få göra ett mål direkt i tredje. Jag är inte jättenöjd med min insats, jag tycker att jag borde ligga och täcka vissa skott mer. Man är alltid självkritisk.

I nästa match väntar trean Pixbo hemma i IFU Arena. Efter den här helgen har Sirius dock visat att man kan störa topplagen ordentligt.

– Vi ska ha tre poäng och går för det varje match, sedan får vi se hur långt det tar oss. Spelar vi som vi har gjort den här helgen och snäppar upp det lite till så ser det bra ut, säger Molin.