Annars var Sirius hyggligt med inledningsvis, men i mitten på den första perioden kom två insläppta mål som blev början på en målkavalkad för hemmalaget Endre som stod på fem raka segrar inför matchen.

I mitten på den andra perioden – i samband med hemmalagets 4–0 – byttes målvakten Jennifer Gräll ut efter att tidigare ha åkt på en smäll mot huvudet i en kollision.

– Hon har åkt i väg för att undersökas på sjukhus. Hon sa att hon hade smärtor i rygg och nacke, säger Tobias Svensson.

In i hennes ställe kom Emelie Cohen som fick allt annat än en drömstart på matchen och släppte in tre mål inom loppet av en minut kort innan den andra pausen.

Raset fortsatte i den tredje perioden och Endre kunde gå fram till 10–0 där de tidigare Uppsalaspelarna Elin Gabrielsson och Frida Eriksson fanns med och bidrog.

I samband med 10–0-målet av hemmalagets Erika Nilsson (09.27 in på den tredje perioden) tog tränaren Tobias Svensson timeout för Sirius.

Kort efter den lyckades de blåsvarta med att reducera två gånger om genom Caroline Ericsson och Linda Englund.

Till sist slutade matchen 13–3 där Sofie Paulsson gjort Sirius sista mål i matchen.

– Det finns inte så mycket att säga om den här matchen. Vi lyckades inte med någonting. Det är mycket tomhet just nu, säger Tobias Svensson.

Nästa match för Sirius är redan under söndagen hemma mot Dalen, som i sin tur föll med 1–9 i Umeåderbyt mot Iksu under fredagskvällen.