Sirius säsong såg länge ut att handla om en kamp för att undvika nedflyttning, men efter nyår vände allt och laget jagade i stället slutspel i superligan dam.

Inför nästa säsong är tongångarna andra. Förutsättningarna likaså.

– Redan nu ser det mycket bättre än förra året vid den här tidpunkten. Jag tycker att det känns jättebra, det känns som att vi har något bra på gång och vi visade efter jul vad vi egentligen är för typ av lag, säger Sara Orebrand, sportchef i Sirius innebandy dam.

18 spelare är redan under kontrakt, varav tre av dem kommer direkt från Rig Umeå; Isa Grängsjö, Kajsa Petterson och Mathilda Nilsson.

– Rig-tjejerna har spelat allsvenskan som högst och är oprövade kort, förstås. De är fortfarande U19-spelare men någonstans har de, enligt mig, rätt inställning. Att de redan vid 16 års ålder sökte till riksidrottsgymnasiet och tog ett beslut att de vill bli jäkligt bra … Den dedikeringen gillar jag, säger Sara Orebrand.

Johanna Claesson (studier i Göteborg) och Sofia Härdin (studier i USA) är klara spelarförluster.

– Vi kan tappa några till, men det kan handla om fullt medvetna val också när vi ökar kravbilden för att spela i Sirius, säger Sara Orebrand som parallellt jobbar med att säkra en tränarkonstellation efter Niklas Johanssons avhopp.