Sirius låste in sig efter ny förlust

Sirius brukar aldrig låsa in sig i omklädningsrummet efter en match. Nu gjorde man det – i mer än en kvart. Förlusten mot Visby var blytung.

Siriustränaren David Ahlmark i samspråk med Kevin Söderling under matchen mot Visby.

Siriustränaren David Ahlmark i samspråk med Kevin Söderling under matchen mot Visby.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-11-21 21:32

– Det var alldeles för jävla dåligt, säger tränaren David Ahlmark efter 3–4 mot nykomlingen Visby, som gör att Sirius nu ligger på nedflyttningsplats i Superligan.

Sirius har mycket att jobba på och som om detta inte vore nog är alltså Filip Eriksson skadad och kan bli borta länge efter hjärnskakningen han ådrog sig nyligen.

– Vi spelade alldeles för mycket runt runt och vi bjuder på för mycket, säger Ahlmark, som aldrig brukar samla sitt lag i omklädningsrummet efter en match. Men nu gjorde han det.

Spelarna blev sittande länge bakom en stängd dörr. Minuterna blev till en kvart, och längre än så ...

– Jag kände att vi behövde ha ett snack direkt efteråt, men exakt vad vi pratade om behåller vi oss för oss själva, konstaterar Siriustränaren.

Visby behövde inte göra så oerhört mycket för att vinna. När Sirius jagade en kvittering i slutperioden blev det inget riktigt tryck mot Visbykassen trots spel sex mot fem.

– Vi skapade för lite ... Vi behöver ta bollen mot mål, det räcker inte med sju skott eller vad det var i sista perioden. Det är klart att det sitter i huvudena, vi har inget flyt alls, säger David Ahlmark.

Matchfakta

Sirius–Visby 3–4

(2–3, 0–0, 1–1)

Målen: 0–1 (6.40) Andreas Jansson, 0–2 (7.31) Patrik Jansson, 1–2 (9.23) Andreas Lundell, 1–3 (9.50) Tommy Bolin, 2–3 (18.37) Erik Storgårds, 2–4 (49.59) Andreas Jansson, 3–4 (55.04) Joakim Alvinder.

Publik: 483

Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!