Sirius in på bara kroppen

Sirius är nya i allsvenskan och förebilder för många unga i Uppsala. Nu vill man inom klubben visa att man tar ställning för allas lika värde genom att bära nya kalsonger. Med regnbågsfärger.

14 mars 2017 10:55

Det var under en frukost under tisdagen som ett företag från Leksand gästade Uppsala och presenterade de vita underkläderna med en regnbågslinning och texten Allas lika värde. Detta ska nu lanseras i sociala medier under hashtagen #visaranden.

Spelarna hade en del frågor kring upplägget under föredraget men verkade vara eniga om att det var för en bra sak och tog emot underkläderna som möjligen kommer att bäras inom kort.

– Det är klart att vi står bakom det här, jag tror alla i laget gör det annars hade vi inte varit i Sirius, säger lagkapten Niklas Busch Thor som menar att det är lätt att glömma bort att man är en förebild när man lever i fotbollsbubblan.

Finns det risk att ni blir ett politiskt slagträ på något sätt?

– Nja, det tycker jag inte och mig är det väl fel kille att prata politik med men jag tycker vi har bra hållning och kan skriva under på allas lika värde och demokrati annars spelar man inte i Sirius.

Jag blir stolt över oss som förening att vi jobbar mycket med det här, att det är viktigt, och vi har ett ansvar som största klubb i stan.

Inom idrotten har man pratat om utsattheten i omklädningsrum, har du några erfarenheter kring det?

– Jag har nog haft tur och spelat i väldigt bra klubbar och aldrig märkt av att någon varit utsatt på grund av etnicitet, hudfärg eller sexuell läggning men visst har det varit enstaka individer som av andra orsaker råkat illa ut men det har varit väldigt ovanligt. Jag tror snarare att fotbollen är enande.

Ok, kommer ni visa randen och kalsongerna nu eller?

– Det får väl alla välja själva hur man vill göra. Tror väl det blir svårt att se det under matcherna men kanske i sociala medier

Kommer du själva visa randen?

– Jag kommer visa randen. Jag tycker det är här en bra grej att göra och viktig att ta ställning för.

Sirius har köpt över 100 par kalsonger och tanken är även att Uppsalas fotbollsdamer ska erbjudas trosmodellen. Och den enda fråga som blev lite hängande i luften efter morgonmötet kom från målvakten Joshua Wicks som undrade om kalsongerna fans i svart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Legue