Sirius fortsätter vinna

FOTBOLL. Bara timmar innan Sirius match mot Valsta fick 17-årige Mathias Benker ett samtal från Kim Bergstrand. Budskapet var: Du startar.
– Det var nervöst, men samtidigt jätteroligt, säger debutanten.

1 juni 2013 14:00

Under fredagens träning skadade sig lagkaptenen Carl Nyström. En känning i baksidan gjorde att han var tveksam inför derbyt mot Valsta under lördagen. Mathias Benker, med noll minuter i seriespelet, gjordes redo ifall Nyström inte skulle kunna spela.
– Kim (Bergstrand) sa att han skulle ringa på eftermiddagen (fredag), men det gjorde han inte. Jag tänkte att det blir väl bänken igen, men sedan så ringde han i förmiddags (lördag) och sa att jag skulle spela, berättar Benker.

Och det blev en debut att minnas. Valsta inledde derbyt klart bäst och under den första halvleken hade Sirius svårt att ens komma över planhalvan. I mittförsvaret storspelade dock Benker och framför allt Oscar Pehrsson som gjorde sin bästa insats i Siriuströjan.
– Det blev mer kamp än tidigare i dag och det passar mig bättre. Det var kul att kämpa mot den där långe anfallaren (Luca Gerbino Polo) under hela matchen, säger Pehrsson.

Firma Pehrsson och Benker såg bekväma ut med varandra från start. Debutanten inledde visserligen matchen lite nervöst, men i den 16 matchminuten släppte allting.
– Första fem var katastrof, men sedan fick jag in en bra glidtackling och då släppte det, säger Benker.

Hur var det att komma in och spela med så kort varsel?
– Det är världens snällaste gäng det här och även om jag inte har fått spela någonting så har jag ändå varit med och tränat hela tiden. Man kommer in i laget efter en vecka, säger Benker.

Hans mittbackskollega tog större ansvar än vanligt och backade upp Benker på ett bra sätt. Efter matchen kallades den unge mittbacken för ”kungen” av lagkamraterna.
– Visst blir det så. Han (Benker) var riktigt duktig och även om vi aldrig har spelat match tillsammans så har vi tränat med varandra. Han gjorde det jättebra i sin debut, berömmer Pehrsson.

Matchen handlade mest om kamp på en både dålig och blöt plan. Sirius krigade på något sätt in 1–0 trots stort Valstaövertag i den första halvleken. Matchen öppnade sig lite i den andra akten, men skönspelet uteblev. Pigge Kerim Mrabti spelade fram Moses Ogbu till 2–0 med sex minuter kvar.
– En bra dag på jobbet även om vi inte gör någon stor fotbollsmatch, summerar tränaren Kim Bergstrand efter matchen.

Matchfakta:

Valsta Syrianska–Sirius 0–2 (0–1)
Målen:
0–1 (30) Johan Arneng, 0–2 (84) Moses Ogbu.
Hörnor: 8–4
Varningar: 0–0
Publik: Okänt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels