Sirius domarilska: Inte lika villkor

Sirius föll med uddamålet hemma mot Malmö i en match man ville ha straff vid två tillfällen. "Vi upplever oss orättvist behandlade", säger Philip Haglund efter att han kommit ut från domarrummet efter matchen.

20 april 2019 19:00

Sirius skapade inte mängder av målmöjligheter mot det topptippade Skånelaget. Men vid ett tillfälle i den första halvleken, då Jonas Lindberg föll i straffområdet, och ett i den andra, när inhopparen Axel Björnström gick omkull, protesterades det vilt från hemmalaget. Man ville ha straff båda gångerna – men fick ingen.

– Min känsla var när det hände att det var straff och även nu efter när jag sett ett snabbt klipp är att det är straff, säger Björnström om sin situation.

Björnström fick en crossboll, tog med sig bollen på bröstet, och hade blivit fri om han inte fallit i vad som såg ut som en sammanstötning med Malmös Andreas Vindheim.

– Han fäller ut en arm och för mig är det solklar straff, säger Björnström.

Malmö gjorde matchens enda mål direkt i början av den andra halvleken när en misslyckad undanresning från Siriusförsvaret hamnade perfekt hos Søren Rieks som distinkt satte bollen utan chans för annars utmärkte Lukas Jonsson i hemmamålet.

Efter matchen var det mycket frustrerade Siriusspelare. Och ilskan riktades mot domare Glenn Nyberg och hans kollegor.

– Vi upplever oss orättvist behandlade, ganska specifikt i enskilda situationer, säger Philip Haglund, som alltså direkt efter matchen var in till domarna.

Du tänker på straffsituationerna?

– Enskilda frisparkar också. Vår upplevelse är att storlagen får fördelar. Vi upplevde det i den förra matchen (2–1-förlust borta mot AIK) och i den här matchen. Det känns inte som att det är lika villkor.

Björnström, som strax efter sin straffsituation, fick en frispark emot sig och protesterade så vilt att han varnades känner lite samma sak.

– Det är frustrerande. Vi möter så bra lag och så får vi extra domslut emot oss också, säger han.

Sirius spelade långa stunder bra och den första halvtimmen i matchen var hemmalagets. Men förutom de nämnda situationerna innanför straffområdeslinjerna hade hemmalaget svårt att skapa lägen som kunde ha lett till mål. Den bästa hemmamöjligheten i matchen hade Ian Sirelius tidigt då på nick han tvingade Malmömålvakten Johan Dahlin att snabbt få upp händerna och rädda till hörna. Förra säsongen föll Sirius med 4–0 respektive 5–0 i mötena med MFF. Nu var man nära.

– Vi kan ändå vara med och utmana lag som Malmö. Resultatet är en sak, men jag tycker att vi gör en bra match, framför allt defensivt, säger Haglund.

Matchfakta

Sirius–Malmö FF 0–1

Allsvenskan

(0–0) Målet: 0–1 (46) Søren Rieks.

Varningar: 3–1 Publik: 4 292

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund