Sirius storstädar i truppen

FOTBOLL. Sirius rensar i spelartruppen. Under fredagen blev det klart att Gustaf Segerström, Daniel Fernberg, Philip Berglund och Marko Atanakovic alla lämnar klubben.
– Vi kan inte ha så många liknande spelare i truppen utan måste satsa på spelare vi inte redan har, säger tränaren Kim Bergstrand.

16 december 2011 14:33

Samtliga spelare hade utgående kontrakt något som bidrog till att Sirius tog tillfället i akt och städade både i spelartruppen och i lönebudgeten.
– Vad gäller Atanakovic så kände han att inte hade fått tillräckligt med speltid och vi kände att vi har ”Bylle” och Alpsten som vi satsar på så då var det ingen idé att behålla honom, kommenterar Bergstrand och fortsätter:
– Vi har många mittbackar och eftersom Gustaf och Daniel båda hade utgående kontrakt så kände vi att vi inte behövde fler spelare just centralt i backlinjen.

Talangen Philip Berglund får även han lämna Sirius.
– Philip är en lovande spelare men vi känner att vi har flera unga spelare som är lovande och som har större potential än Philip.

Samtidigt pågår förhandlingar med flera spelare vars kontrakt är utgående. Bland dessa finns bland annat ytterbacken Haisem Ismail, Petter Österberg och Carlos Gaete Moggia. Sirius tittar även på eventuella spelare att ta in utifrån.
– Vi kollar namn hela tiden. Det ringer spelare och agenter varje dag som säger att de är världsbäst men vi känner att vi har en bra trupp och samtidigt ska vi fylla på underifrån. Om vi plockar in någon utifrån ska han verkligen tillföra någontin.

Något nytt om Ante Björkebaum?
– Det kan jag inte kommentera, avslutar Kim Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels