Sirius återvänder till Portugal

Sirius återvänder till Portugal på träningsläger. Det blir dock inte till Vilamoura som i fjol utan till Albufeira.

11 december 2018 08:00

Sirius gjorde för ett tag sedan sin sista träning för året innan semester väntar för spelare och ledare. Den 8 januari samlas Sirius återigen på Löten för att på allvar dra igång försäsongen och under veckan stod det även klart vart laget kommer att åka på träningsläger. Precis som förra året blir det en resa till Portugal som väntar. Sirius kommer återigen att resa till Algarvekusten, men inte till Vilamoura där man var i fjol utan till den närliggande orten Albufeira.

– Vi ska tillbaka till Portugal, men inte till samma ställe. Det här ligger lite mer centralt och det känns jättebra. Grabbarna tyckte också att det var bra så det passar oss bra, säger tränaren Mirza Jelecak.

Sirius åker till Portugal den 30 januari och blir kvar till den 9 februari. Nytt för i år blir också att Sirius kommer att spela en träningsmatch under lägret. Exakt vilka Sirius kommer att möta på lägret är oklart, men bra motstånd utlovas.

– Vi har fått några förslag och vet nivåerna. Det vi har fått är högstaligor i andra länder, säger sportchefen Ola Andersson.

Utöver lägret har Sirius även bokat in tre träningsmatcher under försäsongen. Den första blir borta mot Örebro fredagen den 25 januari och sedan mot BP borta lördagen den 16 mars samt genrep mot Frej veckan efter. Till det kommer tre matcher i svenska cupen tre helger från och med 16 februari där Sirius kommer att möta Halmstad, Karlstad samt Östersund.

Sirius försäsong 2019

8 januari: Träningsstart

25/1: Örebro (b)

30/1-9/2: Träningsläger i Albufeira, Portugal

Prel 7/2: Träningsmatch, motstånd ej klart

16-17/2: Karlstad (b), svenska cupen

23-24/2: Halmstad (h), svenska cupen

2-3/3: Östersund (b), svenska cupen

9-10/3: Eventuell kvartsfinal i svenska cupen

16/3: Brommapojkarna (b)

23/3: Frej (Spelplats ej klar)

30/3-1/4: Allsvensk premiär

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels