Silver i Umeå för UHK F06 Norra

Den 3–6 januari var Uppsala HK F06 Norra uppe i Umeå och spelade Umeå Handbollsfestival för första gången.

14 januari 2020 09:56

Det blev förlust i första gruppspelsmatchen mot duktiga Strömnäs med 16-18. Laget låg under med 8-11 i halvtidspaus och trots bra spel i andra halvlek räckte det tyvärr inte hela vägen till seger.

Efter lite lunch och taktiksnack kom det in ett mycket mer laddat lag till kvällsmatchen mot Umeå. Halvtidsresultatet 14–0 till Uppsala speglar matchbilden och laget vinner tillslut med 27–1. Mycket tack vare duktiga Livia Björling med sina sju mål i matchen.

Tredje och fjärde gruppspelsmatcherna spelades på söndagen och först ut som motstånd var Härnösand. Många fina räddningar av lagets målvakt Alva Rickdorff och utmärkt kontringsspel bäddade för seger och slutresultatet skrevs till 25–4.

Inför sista gruppspelsmatchen mot Stockholmspolisen var premisserna tydliga: Vid vinst skulle laget gå vidare till a-slutspel och spela a-semifinal och vid förlust skulle laget gå vidare till b-slutspel och spela b-semifinal. Det blev en mycket jämn tillställning som Uppsala tillslut lyckades vinna med 14–11 efter att laget kämpat på matchen igenom.

I semifinalen stod Lillpite för motståndet och trots att tjejerna var helt utpumpade på energi så lyckas laget gå till halvtidsvila i ledning 9–5. Andra halvlek är det återigen jämnt och lagen byter mål med varandra. Uppsala drar det längsta strået och vinner med 13–11.

I finalen blev Huddinge tyvärr numret för stora och slutresultatet skrevs till 22–15 (12–10). Uppsala höll jämna steg med Huddinge i första halvlek men i andra halvlek tog tröttheten ut sin rätt och Uppsala med hälften så många avbytare som motståndarlaget och flera småskadade spelare lyckades aldrig hämta upp övertaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!