SHL-stjärnan på gång till Ais

För några år sedan var Tony Mårtensson aktuell för Almtuna, men han valde spel i Lugano i Schweiz och sedan Linköping. Nu är han högaktuell för Almtuna.

13 mars 2018 14:44

– Ja, vad ska jag säga? Han är på gång ... säger Almtunas nye sportchef Björn Danielsson på en direkt fråga från UNT om Mårtensson kommer att spela för klubben nästa säsong.

En del källor berättar för UNT att Mårtensson redan ska vara klar för Almtuna, något som Danielsson inte vill/kan bekräfta.

Det var för fyra år sedan som Tony Mårtensson första gången kopplades ihop med Almtuna. Även den gången var Björn Danielsson verksam i Uppsalalaget. Mårtensson spelade i S:t Petersburg på den tiden.

Diskussionerna mellan Almtuna och Mårtensson var långt gångna, och för UNT bekräftade den Arlandafostrade Mårtensson att Almtuna var ett av alternativen. Nu valde han Lugano i Schweiz i stället.

Björn Danielsson försvann från Almtuna och det hela rann ut i sanden.

När Mårtensson flyttade hem från Schweiz på våren 2017 så fanns Danielsson åter med i Almtuna – om än i kulisserna. Men något spel i Uppsala blev det inte den här gången heller för Tony Mårtensson. Han valde Linköping.

– Vi skulle väldigt gärna se Tony i Almtuna, och det vet han om. Egentligen kan jag inte säga så mycket mer än så. Han är på gång och vår förhoppning är att han ska spela för Almtuna, säger Björn Danielsson.

Mårtensson och Danielsson har spelat tillsammans i Arlanda Wings och känner varann väl sedan den tiden. Dessutom spelade de en säsong tillsammans i Brynäs.

– Tony får spela klart i den här säsongen först, så vi får vi se sen ... Jag har träffat honom och han vet att vi är intresserade.

Vet du om han ska fortsätta med hockeyn över huvud taget?

– Ja, han vill fortsätta att spela. Han är inte riktigt nöjd med den här säsongen, men är ruskigt bra tränad. Han har varit med och vunnit på alla nivåer, från VM-guld till poängligan i SHL två gånger, men jag vet att han är motiverad, säger Björn Danielsson.

Tony Mårtensson är 37 år och har spelat på elitnivå (elitserien/allsvenskan) sedan sin första säsong i allsvenskan med Arlanda Wings 1999. Förutom alla landskamper och SHL-säsonger har han spelat sex matcher med NHL-laget Anaheim Mighty Ducks och fem succéartade år i KHL med S:t Petersburg.

Vad sägs om 232 poäng (87+145) under sina fem säsonger i KHL?

När och om Tony Mårtensson skriver på för Almtuna är oklart.

– Just nu kan jag inte säga någonting. Låt honom få spela klart den här säsongen först, konstaterar Björn Danielsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh