SHL-stjärnan är aktuell för Almtuna

Mattias Karlsson är aktuell för Almtuna. Den 32-årige backen med drygt tio säsonger i SHL och spel i Tre Kronor bekräftar att det finns en kontakt.

11 april 2018 13:40

Det var säsongerna 04/05 och 05/06 som Karlsson spelade i Almtuna senast. För övrigt under samma period som Marcus Ragnarsson kom hem från NHL för att spela i Almtuna.

De senaste två säsongerna har Mattias "kolan" Karlsson spelat i Karlskrona.

När UNT talar med honom på telefon så bekräftar han att det finns ett intresse från Almtuna – och att intresset är ömsesidigt.

– Ja, alltså ... det gör det väl. Sedan om om det går att lösa, det vet jag inte.

Mattias Karlsson har spelat i SHL under massor av säsonger. Han är 32 år och bör rimligtvis vara på topp i sin karriär. Att då kliva ner i allsvenskan låter inte så troligt.

– Jo, jag vet. Men just nu tänker jag inte så. Jag vill fortsätta spela hockey för att det är det roligaste som finns, och det har inte varit så roligt under den här säsongen. Jag vill hitta tillbaka till glädjen och drivet.

Men trots allt, Almtuna spelar i allsvenskan. Hur lockande är det?

– Pengar är sekundärt, jag vill komma till ett ställe där jag och familjen trivs och det behöver inte vara i en SHL-klubb. Nu ska jag suga på det här ett tag, sedan får vi se vad det blir, säger Karlsson.

Redan under sin tid i Almtuna, när han var runt 20 år, så spåddes han en bra hockeyframtid av Marcus Ragnarsson – lagkompisen på den tiden.

När UNT frågade Ragnarsson – alltså under säsongen 2005/06 – om han såg någon blivande NHL-spelare i klubben så kom svaret snabbt: ”Kolan!”

Mattias Karlsson – eller Kolan som han alltså kallas – draftades redan 2003 av Ottawa Senators, men det blev inte några matcher i NHL, däremot ett par säsonger i AHL, ligan under. Han har även spelat en säsong i KHL.

Något konkret kontraktsförslag ska han inte ha fått från Almtuna.

– Jag har bara haft fokus på mitt spel i Karlskrona och inte tänkt så speciellt mycket på var jag ska spela nästa säsong.

När kommer du att ta ett beslut, oavsett vilken klubb det blir?

– Jag har fru och tre barn, så det är bra att veta vad man ska göra och var man ska spela. Vi har hus här i Karlskrona, så det tar en stund att fixa med allt, så det är klart att man vill veta, men samtidigt inte skynda fram någonting.

Hur ser dina kontakter med Almtuna ut?

– Jag har pratat med ”Björne” (Björn Danielsson, sportchef) men jag har inte något konkret att ta ställning ännu.

Vilken koll har du på Almtuna nuförtiden?

– Jag är hockeyintresserad och kollar alla resultat i SHL, allsvenskan och även i ettan. Lite extra koll blir det på de klubbar där jag har spelat, som Karlskoga och Almtuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh