"Ser mig som ett avdankat träd"

Odin Lindell trodde aldrig att han skulle spela basket igen men så blev det. Nu vill Uppsala Basket att han ska fortsätta och ta det nysatsande laget till superettan men huvudpersonen själv tvekar.

13 juli 2019 19:29

De flesta känner nog till historien sedan tidigare. 2016 sparkades Odin Lindell av Uppsala Basket för att ha spelat padel på fritiden. Det hela resulterade i en rättsprocess där det konstaterades att klubben blev återbetalningsskyldig till spelaren i fråga. Den senaste säsongen gjorde Lindell överraskande nog comeback i klubben.

–Det var enormt roligt att spela matcher och det gick över förväntan, säger 29-åringen som stod för en stabilitet i defensiven som laget saknade.

Uppsala Basket lyckades dock inte hålla sig kvar i basketens finrum. Därefter tackade man sedan nej till spel i superettan.

– Det är en stor sorg. Det gör ont i själen att Uppsala, som är en enorm basketsstad, inte har ett lag i högsta serien längre, säger Odin Lindell.

Ungdomsföreningens basketettan-lag är numera det högst rankade herrlaget i Uppsala. De har för ambition att snabbt stiga i seriesystemet och det slutgiltiga målet är att Uppsala återigen ska ha ett lag i högstaligan.

– Lagmässigt tror jag jättemycket på satsningen. Det finns många extremt duktiga spelare i det laget som kan göra den här resan. Jag hoppas bara att strukturen runtikring har blivit bättre vilket jag tror då det finns många starka och villiga eldsjälar som kommit in med ny energi. Samtidigt ska jag vara ärligt och säga att jag tror att det krävs väldigt mycket för att bli ett ligalag igen men det har man alla chanser i världen att bli. Jag är den förste som kommer att vara där och stötta dem på matcherna. Det är viktigt att det finns ett lag i basketligan både på dam- och herrsidan i Uppsala, säger Lindell.

Flera spelare från fjolårets basketliga-lag har skrivit på för basketettan-laget till den kommande säsongen. Det är knappast någon hemlighet att man även vill ha med Odin på tåget.

– Jag vet inte riktigt om jag har den tiden. Man ska aldrig säga aldrig men om jag ska fortsätta med basketen kan jag inte göra det halvhjärtat och jag har inte riktigt tiden som krävs, säger Odin Lindell och fortsätter:

– Jag ser mig själv som ett avdankat gammalt träd men samtidigt kan jag inte utesluta det helt. Jag trodde inte att jag skulle plocka upp en basketboll efter det som hände men sanningen är att jag saknade laget och att tävla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark