Satsning som ger klubbkänsla

KFUM Uppsala Basket ungdom vill ha mer klubbkänsla och satsar för första gången på många år på enhetliga matchkläder – för samtliga ungdomslag i klubben.

28 februari 2019 12:55

Alla matchspelande ungdomslag i KFUM Uppsala Basket har under säsongen fått helt nya matchtröjor.

En välbehövlig investering som möjliggjorts av klubbens samarbetspartners.

– Initiativtagare till projektet var Efongo Imbia och Tord Gutenberg. Vi tyckte det var jättebra och det gick hyfsat lätt att sälja in detta till den här gruppen företag, säger Johan Waxberg, ordförande i KFUM Uppsala Basket ungdom

Under flera år har varje enskilt ungdomslag tillhandahållit äldre varianter av matchkläder, eller ordnat nya på egen hand. En situation som förstås inte varit hållbar.

– I princip har det legat på varje lag att få fram ett matchställ. Vissa lag har lite mer förspänt än andra när det funnits lokala sponsorer i vissa lag.

Att klubben nu kan tillhandahålla över 600 matchställ till cirka 40 ungdomslag i klubben ger mycket, tror Johan Waxberg som vill se fler nystartade lag i Uppsala.

– Ett av målen med det här är att få mer samhörighet i ungdomsklubben, att alla lag – från våra dam- och herrlag i division I ned till de allra yngsta – ska ha samma tryck på sina matchtröjor. Det här möjliggör också att det blir lättare för oss att starta nya lag och få fler att börja spela basket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT