Sänker hon sina gamla lagkompisar?

En hjärnskakning satte stopp för första mötet mot sin gamla klubb, men under onsdagskvällen återvänder Agnes Wiklund till IFU Arena för att försöka göra mål på Sirius.

Agnes Wiklund återvänder för spel i IFU, men i en annan matchtröja den här gången.

Agnes Wiklund återvänder för spel i IFU, men i en annan matchtröja den här gången.

Foto: Tobias Skagerström/arkiv

Innebandy2019-10-23 08:00

En lyckad fjolårssäsong med 19 mål och 33 poäng gjorde att Agnes Wiklund drog till sig svenska mästaren Täbys intresse. I premiären visade hon att hon var värd att satsa på genom att göra säsongens första Täby-mål och spela fram till det andra. Men sen kom smällen mot huvudet. Hon fick hjärnskakning, men det förstod hon inte då.

– Jag fortsatte spela. Det var ju adrenalin, seriepremiär och ett nytt lag, berättar hon.

Senare kom symptomen, hon sökte vård och blev sjukskriven. Men nu är hon tillbaka på planen. Efter endast en träning gjorde hon comeback i förra veckan mot Mora (förlust med 5–6).

– Jag var slut redan efter tre byten, säger hon.

Hon ligger såklart fortfarande efter i träning men ser ändå fram till returmötet med Sirius på onsdag kväll. För det första ägde rum redan i omgång två vilket hon alltså missade. Täby vann då med 7–5.

– Det blir kul att möta dem igen och det blir ju en speciell match för mig efter att ha varit i Sirius i tre år. Det blir nära för mig, säger hon om att ta sig till IFU då hon bor kvar i Uppsala.

Sirius har haft en tung start och har efter premiärsegern över Dalen fyra raka förluster.

Ser du er som stora favoriter?

– Ja, men det skulle jag ändå säga. Med tanke på hur det gick för Täby i fjol och hur det gick för oss i Sirius.

Blir det några poäng från dig?

– Jag hoppas det, det är väl det här med flåset som säger emot. Men visst hoppas jag att jag får sätta några bollar igen.

Matchdags

Sirius–Täby

Superligan, IFU Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!