– Sett över 60 minuter var det här den bästa insatsen i den här serien, säger tränaren Martin Gudmundsson.

För Lucas Sandström blev det en skön comeback. Målskytt direkt.

– Vi var laddade, det kändes från början. Nu är inte det någon garanti för att vinna, men det känslan var väldigt bra. Vi var ödmjuka och hade stor respekt för motståndarna, säger Sandström.

Artikelbild

| Jakob Ragnarsson.

Almtuna fick en drömstart med två mål på sex sekunder – ja, ni läste rätt, det tog sex sekunder mellan 0–1 och 0–2. Måste vara något av ett rekord – i alla fall för Almtuna.

Sedan var det inget snack om saken. Almtuna var överlägset.

– Det var lite annat än mot Kristianstad, då hade vi 1–3 i arslet direkt, säger Lucas Sandström.

Almtuna fortsatte att ösa på i den andra perioden och Tranås fick finna sig i att bli ifrånåkta. När Lucas Sandström satte femman efter 43 minuter så var det i praktiken över.

– Det var en kontring och jag tog in pucken i anfallszon och bröt in framför mål och sköt, säger han.

Det var framförallt Almtunas pucktempo som var skillnaden mellan lagen, det såg ut ungefär som i första perioden mot Hudiksvall – fast i 60 minuter. För Sandström var comebacken efterlängtad.

– Det kändes som en omstart, nästan som en ny säsong som börjat. Jag var spelsugen, det kan jag säga, säger han med ett skratt.

Det var förstås en enorm glädje (och lättnad?) i Almtunas omklädningsrum efter matchen. "Plura" (En liten kyss av dig) spelades som vanligt på stereon efter en seger. Skratten och ryggdunkningarna var många.

– Men nu måste vi fortsätta att vara ödmjuka, säger Sandström.

Trots det stora segerresultatet så får Tranås beröm av Sandström:

– De kör på hela tiden och ska en eloge för det. Vi var effektiva och då blir det lättare att spela. Om vi gör det vi ska så är vi så här bra. Det gäller att vi "är där" från början, säger han.

Man ska ha klart för sig att Tranås inte är någon slagpåse. Det här laget spelade jämnt med Kristianstad i Stiga Arena.

I Almtuna spelade Stefan Lassen trots skadekänning, och hans närvaro är betydelsefull. William Wiå, som också är/varit skadad var ombytt men han fick inga byten i den här matchen – och det behövdes knappast.

Almtuna hade mer eller mindre säkrat segern efter två perioder och då finns det ingen anledning att chansa med spelare som har skadekänning.

Nu väntar Hudiksvall på hemmaplan på fredag ...