Sandberg glänste i EM-skyttet

Pågående sportskytte-EM i Slovenien drar blickarna till sig även om antalet upplänningar är få och mästerskapen är inne på sin andra vecka, och den svenska skörden så här långt är tre silver och ett brons.

27 juli 2015 11:01

Uppsalatjejen Therese Lundqvist visade både kyla och mod då hon grejade en sjätteplats i damernas skeet, detta sedan hon tvingats till särskytte för att greja en finalplats. Och hennes grundmatch om 72 träffar av 75 möjliga vittnar om att det är hög klass på damskyttet.

Under måndagen var Uppsalabon Per Sandberg i elden i grenen gevär 300 meter och 60 skott liggande. Gimoskytten vann det andra kvalheatet på toppfina 598 poäng efter serierna, 100-100-100-99-99 och 100, tre poäng bättre än närmaste konkurrent och tillsammans med Johan Gustafsson och Stefan Alesved blev det ett lagbrons till Sverige på samma poäng som tvåan Frankrike.

– Det var lite nervöst, kvalen är ju alltid lite speciella att skjuta, nu är är det bara att ladda om till tisdagens final, sade Per Sandberg efteråt.

I Alvesta genomfördes årets SM i nordisk trap. I den öppna klassen finns de som inte tidigare under säsongen klarat av SM-kvalgränsen om 90 procent träff eller mer. Men där visade Östhammars Fredrik Palm att han har kvalite. Detta genom att erövra andraplatsen i den öppna klassen. Detta sedan han träffat 126 duvor av 150 möjliga, efter serierna, 20-18-23-24-22-19.

Fyra efter vinnaren Jan Widell, Bredared.

– Jag är nöjd med min placering, men resultaten över lag var låga på grund av regn och blåst. Jag gjorde min första tävling i september i fjol, efter en paus på runt 20 år, sade Fredrik Palm som tävlar för Östhammar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist