Inför varje hemmamatch på Studenternas IP har Sirius släppt en välkomstvideo om motståndarlaget där ordkonstnären Jacke Sjödin sjunger en rimmad vers. Det första klippet inför mötet med IFK Göteborg uppmärksammades av bland annat artisten Niklas Strömstedt och Jonas Gardell och videorna har fått spridning på sociala medier.

– Idén kom helt från vår reklambyrå och Jacke och de ska ha all kredd. De fick idén från den unika supporterkulturen i Uppsala och Västra Sidan som är en väldigt snäll klack och vi ville göra något på det, säger Cilla Fischer, marknadschef på Sirius.

Under torsdagen släpptes en ny video inför söndagens hemmamatch mot Hammarby på Studenternas IP.

– Vi har fått stor spridning på de tidigare klippen och vi kände att det här var något annorlunda som inget lag gjort tidigare. Det är viktigt att hålla rätt balans, vi vill inte håna någon utan bjuda in till matchen med glimten i ögat, säger Cilla Fischer.

Hittills har Sirius spelat fyra hemmamatcher och planen är att göra en inför alla matcher som ska spelas på Studenternas den här säsongen.

– Vi tar en match i taget men hoppas kunna köra på säsongen ut. Det blir svårt att bräcka de gamla och bli bättre för varje gång och vi försöker hitta nya vinklar. Jacke har en väldig kunskap om alla städerna och det hjälper mycket i den kreativa processen.

Vad har ni fått för reaktioner?

– 99 procent har varit positiva medan några tycker att det är lite "pinigt". Vi var lite rädda inför första videon om vi skulle bli hånade eller hyllade men nu är jag väldigt glad över att jag sa kör och att vi gjorde det.

Se videon i spelaren ovan.