Så ska Sirius täta till defensiven

Åtta insläppta mål. Det är Sirius katastrofala facit på de två senaste matcherna. "Lösningen är att vi måste vara desperata", säger Kebba Ceesay – den ende spelaren ur den ordinarie backlinjen som kommer till spel mot Hammarby.

9 maj 2019 16:28

I säsongsinledningen valde Sirius att starta med en trebackslinje bestående av Tim Björkström, Robert Åhman Persson och Kebba Ceesay. Trion formade ett framgångsrikt partnerskap och med dem i startelvan tog laget sex av sina hitills inkasserade sju poäng. I omgång tre drog Åhman Persson på sig en skada i matchen mot AIK och i lagets senaste match mot IFK Göteborg drog Björkström på sig en varning som innebär att han missar fredagens match mot Hammarby. Det innebär att Kebba Ceesay är den ende försvararen ur den ordinarie backlinjen som kommer till spel mot Stockholmslaget.

– Det är inga problem – vi har alla tränat ihop länge och kan varandra som spelare. Nu gäller det bara att vi är extra noggranna och snackar lite extra med varandra där i backlinjen, säger Kebba Ceesay.

I de två senaste matcherna har Sirius haft Elfsborg och IFK Göteborg på besök på Studenternas. Resultatet: Åtta insläppta mål.

– Det är alldeles för dåligt. Det är ingen idé att stå här och försöka att hitta bortförklaringar. Vi har pratat om det och nu gäller det att vi hittar tillbaka till den stabilitet vi hade i början av säsongen.

Vad kan man göra för att hitta tillbaka till det?

– Lösningen är att vi måste vara desperata när vi skyddar vårt mål. Vi har blivit för passiva i vissa situationer och där gäller det att vi kommer upp i aggresivitet. Sedan har vi pratat väldigt mycket om koncentrationen. Det ska man inte behöva göra på den här nivån tycker jag. Den ska finnas där, säger Ceesay.

Att sätta stopp för Hammarbys offensiv på Tele2 Arena är dock lättare sagt än gjort. Stockholmslaget ligger i toppskiktet när det kommer till gjorda mål och framåt finns spetsspelare som bland annat Muamer Tankovic, Vidar Örn Kjartansson och Nikola Djurdjic.

– De har ett väldigt bra lag men de är människor och det här är fotboll. Det är inte så att vi hamnar i fängelse om vi torskar matchen. Det gäller bara att vi är modiga när vi går ut och spelar vårt spel och visar den desperation vi pratat om. Vi kommer att göra allt för att vinna den här matchen, säger den bolltrygge mittbacken.

Ceesay menar att man märkt av snacket i media och bland supportrar efter lagets negativa trend.

– Folk som tittar vänder kappan efter vinden och alla är experter bakom en smartphone. Allsvenskan är en jämn serie och vinner vi tre raka börjar det pratas om andra grejer.

MatchdagsHammarby–SiriusTele2 Arena, 19.00UNT Tippar: 3–1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark