Så ser Sirius framtid ut

Säsongen är över och nu väntar några veckors träning innan Sirius går på semester. Många spelare står redan under kontrakt och klubben prioriterar nu att plocka in en ny forward.

11 november 2018 20:05

Det blev förlust i Sirius sista match för säsongen mot Djurgården. Men det spelar ingen större roll då det allsvenska kontraktet redan är säkrat. Laget tränar i några veckor till innan man går på semester den 30 november.

– Nu är det lite eftersäsong. Vi kommer se till att alla mår bra och ta avsked av de som försvinner och ha lite träning beroende på vad spelarna har för status. Vissa vill ju ut och köra nu: Elias (Andersson, borta länge på grund av korsbandsskada) ska börja köra tuffare och andra har lite slitna kroppar som behöver en annan typ av träning. Det blir ett individuellt upplägg framöver, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

Vad tar ni med er in i säsongen 2019?

– Att gruppen går först. Vi ska ha spelare här som vill spela i laget och sätter gruppen först. Vi har inte råd att ha spelare som har en egen agenda och som sätter sig själva före laget. Utöver det måste vi säkerställa att alla får en bra fysisk status så att vi inte drar på oss lika mycket skador som det här året.

Det står redan klart att Mauricio Albornoz, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson och Moses Ogbu kommer att lämna klubben. Fler kan komma att följa i deras fotspår. Det till trots så sitter Sirius i en bra sits när det kommer till spelare under kontrakt. 20 stycken har avtal även över nästa säsong.

– Det är definitivt skönt att ha en stomme att stå på. Dessutom har vi många fler som gillar att ta ansvar för mer än sig själva i truppen nu. Utöver det har vi betydligt mycket bättre fysisk status på de flesta spelarna jämfört med förra säsongen. Då var det en hög spelare som hade problem med skador vilket ledde till att de kom in sent i försäsongen.

Vilka positioner tittar ni på att plocka in förstärkning på?

– Det har med ekonomi att göra. Enligt den preliminära budget vi har nu finns det bara utrymme för en ersättare till Moses (Ogbu, reds. anm.). Vi tittar efter en forward sedan är det mycket möjligt att styrelsen kan komma in och vara villiga att lägga några kronor till. Då finns det möjlighet att ta in något ytterligare eller förlänga med någon, säger Lagerlöf.

Den 8 januari startar försäsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark