Sirius slog jumbon Lindås med 8–3. En övertygande seger? Nja, till slut blev det så, men det stod faktiskt 3–2 några minuter in i den tredje perioden.

Underhållningsvärdet var mediokert – för att inte säga riktigt dåligt.

Efteråt skräder inte Siriustränaren David Ahlmark orden. Han är förbaskad över Lindås sätt att spela innebandy.

Artikelbild

| Siriusspelaren Lukas Sjöblom sätter press på en Lindåsspelare i en match som inte går till historien som den mest underhållande.

– Här möter vi ett lag som redan har åkt ur serien men som inte ens försöker att spela. Står hela tiden och spelar back till back utan att vilja gå framåt alls. Det här dödar innebandyn, säger han.

Siriusspelaren Filip Eriksson, som kom igång i tredje perioden och gjorde två mål, håller med sin tränare även om han är mycket försiktigare i sin kritik.

– Det var avslaget och dåligt tempo och det var inte bara vårt fel. Det är inte lätt att möta ett lag som står på egen planhalva och passar back till back.

Faktum är att Sirius var lite illa ute. Man hade svårt att skapa chanser och Lindås hängde med i målprotokollet trots att man kom till Uppsala med bara tretton utespelare.

Artikelbild

| Siriustränaren David Ahlmark sade precis vad han tyckte om Lindås sätt att spela innebandy.

– Men någon oro kände i alla fall inte jag. Hade Lindås hängt med fram till det var fem minuter kvar så kanske ... Men nu, nej, jag kände att vi skulle vinna. Vi fick upp tempot när vi gick ner på två femmor, säger Filip Eriksson.

Lindås reducerade till 3–2 precis i början av den tredje perioden, men laget var alldeles för uddlöst för att skaka hemmalaget.

Artikelbild

| Filip Eriksson jobbar för att komma först till bollen mot ett Lindås som inte bjöd upp till innebandydans. Sirius vann dock klart till slut – 8–3.

– Det var boxplayspelet i den andra perioden som väckte oss, men jag tycker inte att vi var hotade. Vi ska göra fler mål än Lindås även om det såg lite stappligt ut, säger David Ahlmark.

Sirius gjorde fyra mål på lite mer än sex minuter (4–2 till 7–2) och då var det förstås avgjort.

Men de 469 på läktarna hade lätt att hålla sig för skratt trots de åtta målen och tre välbehövliga poäng i slutspelsjakten.

– Det är klart att det är skillnad, säger Filip Eriksson när UNT ber honom att jämföra det här sömnpillret med matcherna mot Falun och Storvreta.

– I derbyt var det 2 500 på läktarna och hur många var det nu? Men vi borde ändå kunna bjuda på bättre spel än så här. Det har hänt tidigare att vi inte är tillräckligt ödmjuka när vi möter de lite sämre lagen, säger Filip Eriksson.

Efter de här tre poängen är Sirius uppe på lika många poäng som tabellåttan Pixbo, som just nu ligger på den sista slutspelsplatsen.