Rysarmöte i Fyrisfjädern

I onsdagens semifinal blev det 3–3 mellan Fyrisfjädern och Halmstad. Nu väntar ett avgörande möte på hemmaplan. "Nu är det lite kniven mot strupen", säger spelaren Amanda Högström.

22 mars 2018 18:44

Efter ett tufft möte i Halmstad som slutade 3–3 och nu står Fyrisfjädern inför en svår omgång på hemmaplan.

– Det var en tuff start, helt plötsligt låg vi under. Jag tycker att vi var starka som kunde hålla ihop och att vi inte tappade fokus. Vi är ändå nöjda med 3–3, säger Amanda Högström.

Tränaren Peter Kapetz är inne på samma linje:

– Det var mycket som hände som vi inte hade kunnat planera för. Det blev många snabba beslut och vi fick försöka göra det bästa av situationen. Att vi får med oss 3–3 tycker jag är väldigt bra, sett till hur matchen såg ut och vad som hände.

Nu väntar ett helt avgörande semifinalsmöte på hemmaplan för Fyrisfjädern.

– Nu är det lite kniven mot strupen, så att säga. Sen hoppas vi såklart på att vi får bra publiktryck på hemmaplan och att vi kan använda oss av det, säger Amanda Högström.

Peter Kapetz håller med:

– Vi måste upp i nivå. Det är ett pressat läge, kan vi leva upp till favoritskapet? Det är nu det avgörs.

Tråkiga nyheter från onsdagens match var att Fyrisfjäderns danske stjärna Victor Svendsen åkte på en skada. Det gjorde att han tvingades avbryta herrsingeln samt hoppa av herrdubbeln. Däremot ska han återigen spela på fredagen.

– Victor har varit på behandling och sådär, så det ska bara vara att köra. Han kommer spela, säger Peter Kapetz.

Svendsen kommer bara att spela herrsingeln, medan Scott Evans, som fick agera inhoppare i Halmstad, fortsätter att köra herrdubbeln tillsammans med Richard Eidestedt. Scott Evans spelar även den andra herrsingelmatchen. I damsingeln spelar Mette Paulsen. Mette spelar också damdubbeln med Amanda Högström. I mixeddubbeln spelar Amanda tillsammans med Richard Eidestedt.

Matchdags

Fyrisfjädern–Halmstad

Upplands Boservice Arena 18:30

UNT tippar: 4–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist

Ämnen du kan följa