Rudds kaxiga utspel mot Sirius

3–0 i matcher blir 4–0 på torsdag. Alexander Rudd är säker på den saken. "På torsdag tar Sirius försäsong vid", säger han.

26 mars 2019 22:27

Alexander Rudd är rejält krasslig. Efter den tredje kvartsfinalen hostar han konstant och han säger att han har ont i halsen. Men prata kan han. UNT hinner knappt med att ställa en fråga innan han berättar hur säker han är på att Storvreta stänger serien på torsdag.

Detta trots att Sirius tog match två till straffar och att match tre fick lite nerv med åtta minuter kvar när Sirius reducerade till 4–2.

– Vi har kontroll och kan öka om vi vill. Vi bränner för många lägen bara. Jag kunde ha gjort fem mål och Albin (Sjögren) kunde ha gjort fem.

Helt nöjd kan han med andra ord ändå inte vara.

Hur många procent har ni kommit upp i hittills?

– I de sista två matcherna 50 procent kanske.

Varför får ni inte ut mer?

– Det är bara effektiviteten egentligen som saknas. Får vi igång den ser det bättre ut.

Vinner de fyra lagen som nu är ledning i kvartsfinalerna väntar semifinal, som Rudd alltså är säker på att Storvreta går till, mot Dalen. Dalen hade 2–0 i matcher och ledningen med 4–1 borta mot Linköping i match tre innan man tappade. Men fördel Dalen ändå trots allt där.

– Det ska bli kul att ta ned dem på på jorden. De är defensivt starka så vi får spela bra anfallsspel. Men gör man första målet mot dem brukar man vinna, säger Rudd om Umeålaget som eventuell semimotståndare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund