Det var i det 20:e heatet, grundtävlingens sista, som Doyle körde omkull efter en duell med lagkamraten i Rospiggarna, Robert Lambert. Doyle slog i hårt när han landade i banan, och träffades också av sin egen cykel. På VM-seriens officiella Twitter skriver arrangören att Doyle kvicknade till, men har förts till sjukhus för vidare undersökningar. Rospiggarnas lagledare och sportchef Mikael Teurnberg har också varit i kontakt med Jason Doyles mekaniker sent på lördagskvällen.

– Det är lite knapphändiga uppgifter just nu. Men det jag vet är att han var kraftigt medvetslös efter kraschen, innan han kvicknade till. Han är förd till sjukhus och hade väldigt ont, framförallt i nacken och skuldrorna. Han hade dock full känsel, och viktigaste är att han blir helt återställd, säger Mikael Teurnberg till UNT-sporten.

Doyle har tidigare drabbats av flera svåra skador, bland annat en fraktur i en nackkota och även punkterat lungan. Doyle hade annars en tuff tävling i Cardiff och lyckades bara med att plocka fem poäng på sina fem heat, och tappade därmed också sin position bland seriens topp åtta.

För Rospiggarnas del skulle det innebära ett stort avbräck om man tvingas undvara Jason Doyle i det kommande slutspelet. Kommande vecka har dock elitserien uppehåll. Rospiggarna kan ersätta Doyle med en annan förare under 28 dagar, om så skulle krävas. Rospiggarna har sedan tidigare ryssen Gleb Chugunov på skadelistan.

VM-tävlingen i Cardiff blev till slut en polsk framgång när Bartosz Zmarzlik tog hem tävlingen, före britten Tai Woffinden. Det var polackens tredje seger i VM-karriären.

För svensk del blev Cardiff en besvikelse för VM-tvåan Fredrik Lindgren. Svensken missade semifinal och tappade till britten Tai Woffinden i VM-tabellen.

Lindgren fick bara ihop sju poäng och är nu 20 poäng efter Woffinden i VM-tabellen.

Lindgren fick det inte att stämma från start i lördagens tävling och trots att han svarade för flera omkörningar blev han utan heatseger. Två andraplatser och tre tredjeplatser blev Lindgrens facit i Cardiff.