Rospiggarna till semifinal

SPEEDWAY. Seriesegern är säkrad. Nu tänker Rospiggarna ta hem semifinalen mot Griparna
– Vi tänker gå på knock direkt, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

23 augusti 2012 20:33

Det var inget snack mot Gnistorna och det är inget snack om att Rospiggarna i år siktar för att ta sig tillbaka till speedwayens finrum; elitserien. Men först ska man ta sig an Griparna i semifinalen, som inleds på torsdag.

Valet föll alltså på Griparna. Ett naturligt val då Nyköpingslaget var sist in i slutspelet. Detta efter en rafflande slutomgång då det direkt avgörande mötet mot Örnarna bröts på grund av strömavbrott med ett heat kvar – och ställningen 42–42! Örnarna gick sedan ut och vann heat 15 med 5–1 och vann därmed med 47–43. Det resultatet tvingade fram ett 16:e heat, ett skiljeheat, för att få fram vilket lag som skulle få bonuspoängen och därmed sluta fyra i tabellen, ett heat som Griparna till slut alltså vann.
Lite överraskande kan dock tyckas att Rospiggarna väljer att inleda på hemmaplan kommande torsdag i stället för att avsluta på densamma.
– Det är bra att få åka här hemma igen med bara en veckas mellanrum och vi tänker gå på knock direkt, säger Teurnberg.
Motståndarna är därmed förvarnade.

Hur laddar ni inför slutspelet?
– Vi gör inget annorlunda eller speciellt, samma uppladdning som tidigare. Men nu är det på allvar, do or die, säger Teurnberg.

I omgång tre, i maj, körde Rospiggarna över Gnistorna med 63–26. Nu blev det alltså nästan exakt samma siffror. Att det skulle bli en klar hemmaseger inför storpubliken – nästan 2 500 gratisåskådare – stod klart tidigt. Efter att Andreas Jonsson och Ludvig Lindgren fått se sig besegrade av Malmölagets Damien Balinski i ett det första heatet (3–3) blev det sex raka heatsegrar för hemmaförare. Kim Nilsson och Kauko Nieminen utmanövrerade snyggt Max i det sjätte heatet och tog en säker ”femetta” fram till hemmaledning med 26–10. När Jonsson/Lindgren gjorde om den bedriften i heatet efter var det tack och god natt för gästerna.
– Det var lite vårt att tända till i den här matchen. Det är kommande torsdag som det gäller, säger Jonsson.

Henric Lindqvist vurpade otäckt i första kurvan i heat fyra. Efter att ha legat i luftstaketet ett bra tag kunde han dock ta sig till depån för egen maskin. Lagledare Teurnberg sade efter matchen att revbenen fått sig en smäll men att inget troligtvis är brutet. Förhoppningen finns att Lindqvist ska kunna köra redan på torsdag

Rospiggarna?Gnistorna 63?27

Andreas Jonsson 13+1 (5 heat)
Kim Nilsson 13+1 (5)
Timo Lahti 10+1 (4)
Ludvig Lindgren 9+2 (4)
Fredrik Engman 9+2 (6)
Kauko Nieminen 6+3 (4)
Henric Lindqvist 3 (1)
Publik: 2 468

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund