Rospiggarna kör för seriesegern i kväll

SPEEDWAY. Fri entré och chans på säkrad serieseger.
Räkna med stor speedwayfest i Hallstavik i kväll.
– En serieseger skulle betyda mycket, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

23 augusti 2012 06:48

Rospiggarna gör en del förändringar jämfört med förlustmatchen borta mot Masarna senast. Simon Gustafsson ställs över och Mads Korneliusson är upptagen av körning i England. In i deras ställe kommer Timo Lahti och Kauko Nieminen, där den senare är tillbaka i laget efter fyra matcher.
– Vi vill lufta lite inför slutspelet och se var han står. Han har åkt bra i England och det här är en bra chans för honom att visa att han vill köra i slutspelet, säger Micke Teurnberg.

Gnistorna är sist i allsvenskan och kommer dessutom till Hallstavik utan sina två snittbästa förare, dansken Mikkel B Jensen och skadade Thomas H Jonasson. Men det finns fortfarande en del klass i laget i form av polackerna Damian Balinski och Bartosz Zmarzlik, och Mikael Max.
– De kunde ha haft ett bättre lag, men de har fortfarande ett bra lag. Men det är klart att vi ska vinna. Vi kör för seger i grundserien och vi har inte förlorat en hemmamatch hittills i år, säger Micke Teurnberg, som väldigt gärna vill få fördelen att välja först inför slutspelet.
– En serieseger skulle betyda mycket. Vinner vi serien får vi välja motstånd i semin och dessutom välja om vi vill börja hemma eller borta, säger Teurnberg.

Fri entré och chans på säkrad serieseger är två faktorer som lovar storpublik. Det är i alla fall vad Teurnberg hoppas på.
– Det hoppas jag verkligen. Jag hoppas vädret är med oss, men alla förutsättningar för mycket folk finns där, säger Rospiggledaren.

Fakta

Lagen i kväll
Rospiggarna: Andreas Jonsson, Ludvig Lindgren, Kim Nilsson, Kauko Nieminen, Timo Lahti, Henric Lindqvist, Fredrik Engman
Gnistorna: Damian Balinski, Bartosz Zmarzlik, Matthias Thörnblom, Sebastian Carlsson, Mikael Max, Mattias Nilsson, Olof Nilsson.

Så körs
slutspelet i allsvenskan
Semifinal 1: 30 augusti.
Semifinal 2: 6 september.
Final 1: 12 september.
Final 2: 13 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård