Roslagscupen mer än bara fotboll

Den årliga ungdomsturneringen Roslagscupen i Östhammars kommun lockade i år 146 st lag i tolv åldersklasser. Vädergudarna var på strålande humör och det bjöds på en härlig fotbollsfest.

20 juni 2019 08:54

Det spelades mängder av sevärda matcher med härliga mål och grymma tekniska konster under Roslagscupen och på Korsängens IP i Alunda drabbade till exempel Films SK/IFK D/Ö samman med EKF Täby i F11-klassen. Efter matchen var det idel glada miner i båda lagen och man kunde nästan ta på den glada stämningen som rådde.

– Det är första gången vi är med på Roslagscupen. Vi ville komma en bit bort från Stockholm och hade hört bra om Roslagscupen. Vi bor i ett eget vandrarhem vilket är bra teambuilding, säger EKF Täbys ledare Jonas Castenvik.

Kollegan i Film/D/Ö, Robert Nordström, håller med.

– Det är första året med det här gänget och allt är kanonbra. Det är viktigt att träna på att spela matcher. Resultaten är inte det viktiga utan det är hur själva spelet ser ut, säger Nordström.

Det framkom även ganska snabbt att det är så mycket mer än bara matcherna som gör tillvaron med sitt lag på en cup så rolig.

– Vem ska jag sova med och vad ska vi göra mellan matcherna är till exempel viktiga frågor för tjejerna, vi ledare jobbar även med två ord tillsammans med spelarna i vårat lag och det är glädje och disciplin, vilket vi tycker är viktigt, berättar Täbyledaren Castenvik.

I de yngre klasserna 9–12 år noteras inga resultat och det finns inga slutspel i dessa åldersklasser. I de äldre klasserna ökar såklart dramatiken när resultaten ska räknas samman efter gruppspelen och ett gastkramande slutspel följer.

Arrangörsklubbarna skördade en del framgångar under årets Roslagscup och det blev en ”hemmaseger” i F14-klassen där duktiga och välspelande Films SK/IFK D/Ö spelade hem slutsegern efter finalvinst mot Huddinge med 2–0. Tre övriga ”hemmalag”, Gimo IF FK (F13), Olands FF (P13) och Gimo IF FK (P1516) tog sig till final som tyvärr slutade samtliga med förlust och där Gimos äldsta pojkar var närmast seger, efter förlust mot Mälarhöjden efter straffar.

Årets Roslagscup summeras såklart med ordet succé och nästa år är cupen som vanligt tillbaka på en plan ute i Östhammars kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dan Collin