Revanschens år började i Örebro

Johan Andersson fick förra säsongen förstörd av flera olika skador. Nu siktar han på revansch i allsvenskan 2017. Och säsongen började på bästa sätt.

22 januari 2017 16:56

Andersson slog sig in i Sirius startelva på allvar under säsongen 2015 och många hade förhoppningar på honom inför fjolåret. I den första cupmatchen mot Malmö fick dock Andersson en fraktur i handen, något som höll honom borta från spel en längre tid. Till slut blev det "bara" tolv starter för yttern under 2016 och han missade även säsongsavslutningen på grund av skada. När Sirius drog igång säsongen på allvar borta mot Örebro så vad Andersson tillbaka - med ett mål och en assist.

– Det var okej. Jag gjorde ett mål och en assist, men annars var det väl inte någon höjdarinsats, säger en självkritisk Andersson.

Du hade ett tufft fjolår, med vilka känslor går du in i årets säsong?

– Jag får se till att inte vara lika skadebenägen det här året. Jag vill alltid göra det så bra som möjligt och vara med och bidra med det jag är bra på. Jag vill bidra med min energi och snabbhet, det är det jag går in med.

Är det lite revanschkänslor?

– Ja, det är klart att det är så. Man vill ju visa att man kan spela fotboll fortfarande, så ingen har glömt bort mig.

Andersson byttes in i halvtid som högerytter. Efter att Kim Skoglund satt 2–1-målet på straff så var det Anderssons tur att göra det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet då han, fint framspelad av Stefano Vecchia och Ante Björkebaum, satte 3–1.

– Det är alltid bra att vinna, men vi har mycket att slipa på både offensivt och defensivt, säger Andersson.

Efter en jämn första halvlek, som slutade 1–1, tog Sirius sedan över taktpinnen i den andra halvleken som präglades av mängder av byten. Trots en sen reducering till 3–2 från hemmalaget så var segern aldrig i fara.

– Vi hamnade lite fel i försvarsspelet framför allt i första halvlek och spelade inte riktigt som vi hade tänkt, men det var första matchen så vi kan inte dra för stora växlar på det, säger tränaren Kim Bergstrand.

Vad var du nöjd med?

– Vi gjorde fyra mål, det är bra. Bra fasta situationer åt båda håll och vi jobbade på och försökte, men linjerna var inte riktigt där. Vi har mycket att jobba med och det blir lättare när man har någonting att titta på och gemensamma erfarenheter som vi inte hade inför matchen, säger Bergstrand.

Sirius bytte under matchen samtliga spelare utom målvakten Lukas Jonsson samt mittbackarna Daniel Jarl och Oscar Pehrsson. Nästa match för Sirius är på lördag då man ställs mot Sundsvall i ytterligare en träningsmatch.

2–4

Örebro–Sirius

Träningsmatch

(1–1) Målen: 1–0 Adam Bark, 1–1 Daniel Jarl, 1–2 Kim Skoglund (straff), 1–3 Johan Andersson, 2–3 Kevin Johansson, 2–4 Alexander Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels

Ämnen du kan följa