Returspecialisten har landat

En returspecialist och Dennis Rodman-kopia har landat. Under tisdagen anlände Uppsala Baskets nya import Anastasia Williams till Rosendalshallen.

3 september 2019 20:15

Tanken var att hon skulle träna i alla fall en stund med laget, men ett sent flyg gjorde att Williams anlände först när träningen var över. Hon presenterades då för sina nya lagkamrater för första gången.

– Det var många nya namn att komma ihåg, men jag tror att jag kommer ihåg några, säger Williams direkt efteråt.

Det är en returspecialist som Uppsala har värvat. Som UNT tidigare skrivit så har Williams jämförts med NBA-legendaren Dennis Rodman vad gäller spelstil. Ingen dålig jämförelse.

– Lite skulle jag säga. Jag tänker definitivt försvar först och sedan kommer offensiven. Returtagning är vad jag fokuserar på och vad jag tycker är viktigast under matcherna. Defensiven vinner matcher, men returtagning vinner oftast mästerskap. Det är min grej vad jag fokuserar på precis som Dennis Rodman, han hade väl 26 returer per match när han spelade för Chicago Bulls. Det är definitivt en komplimang.

Kommer vi att få se några udda frisyrer också?

– Haha, det är definitivt inte jag. Hans personlighet är verkligen inte nära min. Hans spelstil är liknande, men inte allt det andra.

Efter kontakt med Ashleigh Brown bestämde sig Williams för att komma till Sverige. Hon har tidigare spelat utomlands i både Mexiko och senast i Kosovo.

– Ashleigh berättade om laget, att de har fått bygga om laget sedan förra säsongen. Med spelet som jag har, mer insidespel med returer och försvar, så sa hon att det var något som laget behövde den här säsongen. Efter det kollade jag upp Sverige och tydligen är ni världens lyckligaste människor så det var ett plus. Jag hade aldrig hört talas om Uppsala innan, men efter att ha kollat upp det så tror jag att jag kommer att trivas här.

Under fjolårssäsongen blev det inget spel för Williams som då istället ägnade sig åt att vara personlig tränare samt träna olika grupper i New York.

– Men jag höll mig i form och spelade i "summer league" så jag är redo för att spela.

Hur känns det att vara på plats?

– Jag är laddad och förhoppningsvis kan vi ta hem mästerskapet med laget. Det är mitt största mål.

Vad har du för förväntningar?

– Mitt stora mål är att spela bra basket så klart. Personligen hoppas jag också lära mig lite svenska eftersom jag ska vara här ett bra tag. Jag vill lära mig om staden, var man ska äta och så också, säger Anastasia Williams.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels