Rekordläge på Tierp Arena

Rekordmånga deltagare och guldläge för flera toppförare i dragracing-EM. Mycket kan avgöras på Tierp Arena i helgen.

23 augusti 1916 20:39

Scandinavian Internationals, årets andra EM-deltävling på Tierp Arena, kan bli en höjdare. Som näst sista deltävling innan den stora finalen på Santa Pod i England är mästerskapspoängen viktigare än någonsin.

Rekordmånga 363 team från 13 olika länder är anmälda till tävlingen som inleds med kval under torsdagen och fredagen där eliminering och finaler sker under lördag och söndag.

I den vassaste klassen Top Fuel är finska stjärnan Anita Mäkelä i slagläge. Veteranen vann EM-deltävlingen på HockenheimRing i Tyskland den gångna helgen och det var en dubbel seger för henne då hon tar över ledningen i mästerskapet inför fortsättningen i Tierp.

Det är lite av Mäkeläs dragracingår. Hon blev Europamästare redan för 16 år sedan och under vårens första EM-deltävling på Tierp Arena såg hon till att det för första gången någonsin (!) i EM-sammanhang handlade om två kvinnor i en finalduell i dragracingsportens värstingklass.

Anita Mäkelä vann efter att ha ställts sida mot sida med det norska stjärnskottet Birgitte Bremnes, som dock inte ställer upp i Tierp denna gång.

Fler svenskar jagar EM-guld på Tierp Arena och två svenska förare stod överst på prispallen i sina respektive tävlingsklasser på Hockenheim i Tyskland.

Jimmy Ålund från Norrköping höll för favorittrycket och vann Pro Stock-klassen. I Pro Modified fixade Johan Lindberg, Stockholm, segern och närmade sig ledande Michael Gullqvist i totalen.

Räkna med gasen i botten på Tierp Arena från samtliga tävlande.

Fakta Så körs Scandinavian Internationals

Fredag: 9.00–18.00: Kval.

Lördag: 9.00–18.00: Kval och eliminering.

Söndag: 9.00–13.00: Eliminering. 14.30: Final alla klasser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!