Reideborn klar för Djurgården

ISHOCKEY. I Almtuna fick han aldrig riktigt chansen men på påskafton skrev målvakten Adam Reideborn på för Djurgården.
– Jag är sjukt glad, säger han.

7 april 2012 22:22

Under den gångna säsongen blev det bara tio matcher i Almtunadressen. I stället matchades han mest i Wings i division I. Men nyligen nedflyttade elitserieklubben Djurgården väljer ändå att satsa på 20-åringen. Kontraktet är på två år.
– Jag fick inte det förtroende jag ville i Almtuna och kände att jag behövde testa i ett nytt lag. Djurgården hörde av sig och jag fick ett jättebra intryck. Jag gillade coacherna och spelarna i Almtuna men det är bäst för min utveckling att gå till Djurgården. Hela klubben är jätteproffsig, säger han.

Han kommer alltså att tillhöra en allsvensk klubb även till hösten, men när han kommer till Gränbyhallen nästa gång blir det som gäst. Vem eller vilka målvakter han kommer att få fajtas med i Djurgården vet han inte.
– Jag hade helst fått reda på det innan jag skrev på, men vi får se vem det blir.

Reideborn har fortfarande mycket kontakt med målvaktstränaren Micce Andreasson, tidigare i Almtuna, och kommer så även att ha framöver.
– Han sa åt mig att göra det som kändes rätt och jag hoppas få köra sommarfys med honom. Honom litar jag på fullt ut, säger Reideborn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund