Ratar Sirius för division 5

FOTBOLL. Sirius skyttekung Johan Pettersson har gjort klart med en ny klubb.
- Jag hade egentligen bestämt mig tidigt, säger han.

11 januari 2011 16:01

Johan Pettersson väljer spel i Ärentuna och fotbollsfemman.

Så nu är det äntligen klart?
– Jag hade egentligen bestämt mig tidigt för att spela med Ärentuna, min brorsa Erik spelar redan där och min morbror Per-Åke Persson är tränare där men jag ville göra klart allt med Sirius först.

Det blir en rejäl omställning gissar jag?
– Visst blir det så men jag tänker inte varva ner för att lägga av utan min tanke är att träna på som vanligt och spela här nu, jag har inte haft några skador så det ska nog gå bra även om jag har lite dålig koll på laget och hur det ska gå för oss som nykomling.

Får ni ett bra lag, jag hörde att Håkan Kyller är med i laget?
– Han sköter det mesta runt laget och jag tror det kan bli bra, det är möjligt att de kan locka fler spelare till klubben nu.

Men du har fortfarande kvar kontakten med Sirius?
– Ja, tanken är att jag ska fortsätta med min tränarutbildning men jag kommer inte att ha något ungdomslag i år utan jobba med Sirius sponsorer och även ha en annan roll i klubben som inte är riktigt klar än. På sikt vill jag ha ett lag och jobba som tränare.

Var det aldrig aktuellt att fortsätta i Sirius?
– Det var otroligt synd att vi inte gick upp men jag tycker att jag gjorde en hyfsad säsong och för att orka med en fortsättning så måste man få det att gå ihop. Som det är nu täcker inte ersättningen från Sirius min halvtidstjänst och samtidigt kände jag att jag har levt det här livet så länge. Det ska bli skönt med en riktig semester och kunna ha tid för annat.

Lycka till i fotbollsfemman!
– Tack det ska bli kul, gäller väl att inte klaga på domarna så man får för många gula kort bara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Legue