Vädergudarna är inte på samma våglängd som Rallyupplands tävlingsledare, och de körbara vägarna lyser med sin frånvaro. Sedan tidigare har Skutskärsratten, som skulle ha varit premiären i den uppländska rallyserien (DM), ställt in, och nu gör Films MK detsamma med Påverundan. Det populära vinterrallyt var planerat till nästa helg, men har tvingats ställa in under flertalet gånger de senaste åren och möter samma öde i år.

– Den här ”vintern” gör att vi tvingas ställa in tyvärr, säger Films MK:s tävlingsledare Rolf Trolin som håller tummarna att vintervädret är bättre när de ska arrangera ett sprintrally i slutet av februari.

Även Rasbo MK tvingas ställa in en rallytävling. Bresonstrofén, som skulle ha körts den 4 februari, flyttas fram och blir en grustävling den 13 maj i stället.

– På torsdagskvällen, när vi tog beslutet att ställa in tävlingen, hade vi endast en tävlande anmäld och då väderprognoserna framöver inte lovar snö och kyla, så hade vi inte mycket annat att välja på än att ställa in den 4 februari, säger Micael Björklund i Rasbo MK.