För mindre än ett år sedan förlängde Almtuna kontrakten med de båda tränarna Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson med ytterligare två år. Då var "Ragge" och tränarkollegan mitt uppe i en succésäsong som slutade med en fjärdeplats i grundserien och därmed spel i slutspelsserien. Det nuvarande avtalet sträcker sig över fram till våren 2020 men det är lätt att tänka att "Ragge" inte är med så länge, när Nichlas Falk nu utsetts som huvudtränare för resten av denna säsong och även nästa. Även om han säger att titlar inte spelar någon större roll.

Samtidigt har Ragnarsson ryktats bort av andra anledningar. I oktober skrev Sportbladet att Ragnarsson var huvudkandidat till att bli Johan Garpelövs assisterande tränare i Tre Kronor.

Är slutdelen av den här säsongen det sista vi ser av dig i båset i Almtuna?

– Nu handlar det bara om att vi undviker negativt kval. Sen får vi se vad som händer nästa säsong.

Han känner nye huvudtränaren Nichlas Falk sedan gemensam tid i Djurgården men inför att de nu ska börja samarbeta igen har de inte hunnit diskutera så mycket. Under tisdagen kommer den nya tränarkonstellationen att träffas för ett möte och då säkert dela upp ansvarsområdena.

Om att Almtuna väljer att förändra säger han:

– Det är väl brukligt när det går mindre bra. Det är som det är. Beslutet är taget och det är bara att gilla läget. Det är klart att jag förstår, att när vi hamnat i det läget vi är, att styrelsen vill göra något.

Du väljer ändå inte att kliva av.

– Martin och jag har ju haft delat ledarskap med olika ansvarsområden. För mig spelar inte titeln någon roll, det är ingen prestige. Vi får försöka göra det bästa av situationen.

Ragnarsson är nu inne på sin åttonde säsong som tränare i någon form i Almtuna.