Racerunning-folket samlas i Uppsala

IFU arena i Gränby står i helgen som värd för ett internationellt möte på temat racerunning.

– Det känns oerhört kul att kunna bjuda in världen till en samling för att sprida det vi kallar världens vackraste sport, säger initiativtagaren VickiSkure-Eriksson i ett pressmeddelande.

24 februari 2017 05:30

Mellan fredag och söndag ska omkring 125 deltagare från cirka 15 länder ägna sig åt racerunning, en relativt ny friidrottsgren inom paraidrotten. Sporten vänder sig till personer som på grund av funktionsnedsättning har svårt att gå eller springa utan hjälpmedel. Med hjälp av en racerunner, en sorts sparkcykel med tre hjul, går det ändå att ta sig framåt med benens kraft.

Under helgen kommer tränare, domare och även aktiva att få lära sig mer om sporten via seminarier och övningar. Programmet avslutas med ett tävlingslopp på söndagen.

– Att vi valde Uppsala för samlingen beror framför allt på den fantastiska arenan men också närheten till Arlanda, säger Vicki Skure-Eriksson.

Bland deltagarna märks tyskan Birgit Kober, flerfaldig paralympisk guldmedaljör i kula och spjut. Även Uppsalasonen Rickard Nilsson, EM-medaljör i racerunning och numera landslagsman i paracykel, deltar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!