Publikfest i IFU Arena

Semifinalserien mellan Storvreta och Mullsjö har allt. I det tredje mötet mellan lagen kom också storpubliken. "Folk går svettiga härifrån", säger Johan Carlström i Storvreta.

7 april 2018 16:09

Storvreta öppnade slutspelet med en gratismatch i den första kvartsfinalen mot Helsingborg. Då kom 2 297 åskådare. Lagom till den galna semifinalserien mot Mullsjö har även den betalande publiken hittat till IFU Arena.

2 315 personer såg semifinal 3 under lördagen – tusen fler än som såg kvartsfinal 3 mot Helsingborg.

– Det är fantastiskt kul att se så många här. Jag var lite orolig publikmässigt inför den här matchen, faktiskt. Genom att vi spelade klockan ett redan och väderleksrapporterna talade om fantastiskt väder i Uppsala, men vår marknadsavdelning har gjort det bra att få hit alla, säger Johan Carlström, vice ordförande i Storvreta.

Därtill lockar semifinalserien i sig, menar Carlström. Storvreta–Mullsjö har blivit en matchserie helt i publikens smak.

– Ja, en stark bidragande orsak är ju att det är en så pass tuff semifinalserie. Den är ju hysterisk. Folk går svettiga härifrån och det är sjukt bra innebandy.

Vad tror du om matchen i Nyhemshallen på tisdag?

– Jag var på plats där i torsdags och var helt slut när jag åkte därifrån. Jag vet inte, vi kommer inte att arrangera någon bussresa ned, men vi planerar att göra det om det blir en till match där nästa lördag, säger Johan Carlström.

Det var dock inte säsongens högsta publiksiffra i IFU Arena. Det kom i derbyt mot Sirius dår 2474 hittade till arenan.

Storvreta slutspelspublik

Kvartsfinal 1 mot Helsingborg: 2 297 (fri entré)

Kvartsfinal 3 mot Helsingborg: 1 236.

Semifinal 1 mot Mullsjö: 1 953.

Semifinal 3 mot Mullsjö: 2 315

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård

Ämnen du kan följa