Prisades för sin ungdomssatsning

Uppsalaflickorna satsar stenhårt på sin barn och ungdomsverksamhet. För det prisades man på Uppsala idrottsgala.

14 februari 2019 21:52

Under torsdagen var det dags för Uppsala Idrottsgala som arrangeras av Upsala Nya Tidning på slottet. Det delades ut en hel del priser och två av dem gick till Uppsalaflickorna som får ses som en av galans stora vinnare tillsammans med Upsala IF friidrott och Storvreta. Gymnastikföreningen har en ungdomsverksamhet som varje år sätter mer än 3 500 medlemmar i rörelse. Det prisades man för på galan då klubben utsågs till årets ungdomsförening. Motiveringen löd: ”En växande förening med stor breddverksamhet för de allra minsta barnen och unga idrottare”.

– Det känns jättekul för alla våra gymnaster, ledare och medlemmar, säger Anders Westin-Bergqvist, ordförande i föreningen.

Glädjen tog inte slut där för Uppsalaflickorna. En av klubbens stora talanger heter Alva Svennbeck. Ifjol tog hon tre guld och tre silver i SM i rytmisk gymnastik. Nu har hon blivit uttagen i seniorlandslaget och framöver siktar hon mot ännu större tävlingar. Talangen prisades som årets rookie framför både Filip Eriksson (Sirius innebandy) och motocrossföraren Matilda Huss från Uppsala MK som också var nominerade.

pontus.stark@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark