Poängstark center till Hagunda

Superligameriterade Henrik Wahlström är klar för Hagunda till nästa säsong. Den 22-årige centern kommer närmast från grannklubben Uppsala Teknologer.

17 maj 2019 18:08

Säsongen 2016/17 delade Henrik Wahlström mellan spel i FBC Uppsala och med Storvreta. Med de sistnämda fick han begränsat med speltid men står ändå noterad för elva matcher. Den gångna säsongen gjorde han 40 poäng på 24 matcher för Uppsala Teknologer som kvalade till allsvenskan i slutet av säsongen. Även om inte Teknologerna tog klivet upp går nu centern till den serien efter att ha gjort klart med Hagunda, som var ytterst nära att kvala upp i SSL.

– Jag ser verkligen fram emot att få tävla på den här nivån och bli en del av Hagundas fortsatta satsning mot SSL, säger han i ett pressmeddelande.

Wahlström fortsätter:

– Jag vill vara en spelare som bidrar med hårt jobb såväl offensivt som defensivt. Mina styrkor skulle jag säga ligger i spelet med boll, och där kanske främst passningsspelet.

Sportchefen Erik Jällrud om värvningen:

– Vi har haft bra koll på honom och ser en stor potential. Henrik kommer från en stark säsong i ”Tekno” och är i ett intressant skede i sin karriär. Vi hoppas och tror att vår miljö i HIF ska kunna forma honom till att bli en ledande spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT