Poängkungen är tillbaka

Den stora publikfavoriten – och poängkungen – är tillbaka. Billy Nilsson lämnar Schweiz efter tre år och är åter i Sirius. "Jag har saknat att spela på SSL-nivå", säger han.

24 mars 2019 16:34

Billy Nilsson var med och förde Sirius till klubbens första slutspel säsongen 2014/15 då han även vann superligans poängliga på 58 poäng på 26 matcher. Efter att spenderat sina senaste säsonger i Zug United i Schweiz, där han också tagit hem skytteligan, kommer han tillbaka till blåsvart till nästa säsong. Övergången har ryktats ett tag men på söndagen blev det officiellt.

– Jag kommer att vara samma typ av spelare, det är bara håret som kommer skilja, säger han.

Alla minns nog att han under Siriustiden till stora delar spelade med mohikanfrisyr. Den är borta sedan länge.

Varför var det läge att komma hem nu?

– Jag har gjort tre år i Schweiz, det räcker så. Jag vill vara med och tävla igen och det finns inget bättre ställe än att vara i Sirius nu för mig, säger den Gävle GIK-fostrade forwardsstjärnan till UNT direkt efter att han landat i Sverige.

Under tiden i Schweiz har han kämpat mot en del skadebesvär, som diskbråck och en knäskada. Han har mestadels kunnat spela på och gjort sina poäng ändå. Nu ser han fram emot en lång och bra försäsong för att vara i bästa slag till nästa säsong. Frågan är om man är lika bra som när han var i superligan senast?

– Jag hoppas ju att jag blivit bättre. Det har varit väldigt lärorikt på många sätt, på och vid sidan av planen, där nere. Jag har fått tagit ansvar. Men jag har saknat att spela på SSL-nivå. det har inte varit samma nivå på träningarna, jag vill tävla, säger Nilsson.

För Sirius är det såklart en prestigemässigt tung värvning. Efter att äntligen nått slutspel i år igen hoppas man att forwarden ska höja laget ytterligare.

– Billy är fantastisk för sporten och vunnit poängligan i Schweiz de senaste åren. Han har ett gudomligt skott och bollbehandling. Det är klart att vi har höga förväntningar på Billy Nilsson, säger Sirius sportchef Nicklas Stuxgren.

Kontraktet är över de kommande två säsongerna.

Nilsson presenterades för sin nygamla hemmapublik under den första periodpausen av den andra kvartsfinalen mellan Sirius och Storvreta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund