Poängkungar Almtunaaktuella

Två av allsvenskans poängkungar och just nu hetaste spelare är aktuella för Almtuna. Sportchefen Tobias Pehrsson bekräftar att man "har en dialog."

5 april 1916 12:19

25-årige anfallsspelaren Jonas Berglund var utlånad till Almtuna från Luleå under Jonas Rönnqvists tränartid i Uppsala. Nu är han aktuell för Almtuna igen.

Den gångna säsongen var han Asplövens poängmässigt bäste anfallsspelare med 31 poäng (16+15) på 52 matcher.

– Det är en spelare som vi följer upp. Han är aktuell ... Vi söker två centrar till och vi bedömer att Jonas kan vara en av dem, säger Tobias Pehrsson.

Enligt vad UNT erfar så beror det lite på vad som händer med förre Almtunaspelaren Tobias Hage, som inte inte blir kvar i Djurgården. Hage skulle kunna vara aktuell som center i Almtuna, men enligt källor så söker han i första hand ett utlandskontrakt.

– Jag har pratat med Tobias och han känner till vårt intresse, säger Pehrsson.

En annan het spelare på den allsvenska marknaden är Björklövens Lucas Sandström, som vann Umeålagets interna poängliga (15+18) och var 22:a i hela ligans poängliga.

– Det är ingenting som är klart, jag har ingen panik, säger Sandström när UNT frågar var han ska spela nästa säsong.

Är Almtuna aktuellt?

– Jag har pratat med Almtuna, men det är många som man pratar med så här års ...

Har du varit personligen på plats i Uppsala?

– ... jag passar på den frågan. Det blir så mycket skriverier, säger Sandström.

När UNT konfronterar Tobias Pehrsson med uppgifterna om Fagerstabördige Lucas Sandström så bekräftar han att det finns ett intresse från klubben:

– Han är högaktuell. Jag skulle gärna se honom i vårt lag ...

Lucas Sandström är en bra skytt och har gjort sig känd för att inte lägga några fingrar emellan i närkamperna.

Bland backarna som har placerats i Almtuna så erfar UNT att åtminstone en av dem är klar: Modos Albin Carlson.

– Det är en klassback, mer än så kan jag inte säga just nu, säger Pehrsson.

Övriga backar:

x Marcus Oskarsson från Luleå. Raka motsatsen till Carlson, en stor back som sällan syns i poängprotokollet. Enligt vissa källor är han klar för Almtuna, som dock inte väljer att kommentera.

– Det är klart att intresse finns, säger Pehrsson.

x Victor Aronsson, Karlskrona, stannar i Blekinge och Brynäs Mathias Porseland har sagt tidigare till UNT att Almtuna inte är aktuellt. Jonathan Leman i Modo har Almtuna haft en dialog med (åtminstone via hans agent) men "vart det leder är svårt att säga."

x Gustav Ahnelöv, ung back i Karlskrona, bekräftar Pehrsson att han "har en dialog med men inget som klart." Däremot blir det inget med Jesper Eriksen från Mora som UNT:s bloggare Martin Nilsson förde fram på tisdagen.

Bland forwards som inte redan nämnts finns följande intressanta namn:

x Brynäsduon Jens Lööke och Sondre Olden. Den senare är inte aktuell medan Jens Lööke är en spelare som man "inte har tagit ställning till." Asplövens Simon Olsson var aktuell i fjol, men inte längre.

x Rögles Erik Santesson finns fortfarande under Almtunas lupp.

– Vilken skicklig spelare, säger Tobias Pehrsson med ett skratt och säger sedan att Santesson är en av de fem mest produktiva spelarna i hela J20-Sverige.

x Albin Lundin är "absolut aktuell." Almtuna vill gärna samma deal med Djurgården som i fjol, ett upplägg för hela säsongen.

x Ludvig Blomstrand i AHL (han tillhör Vancouver) har Almtuna "en dialog med, eller i vart fall hans agent."

En norsk spelare ska vara klar för Almtuna, oklart vem. Det är inte Vålerengas Jörgen Karterud som det har ryktats. Däremot bekräftar Pehrsson att Thomas Valkvae Olsen från Frisk Asker finns med på listan, men med största sannolikhet är det inte han som "den klare norrmannen."

När det gäller Henrik Rommel så förs det en diskussion. Mattias Johansson, Johan Berggren och Karl Pearson är inte avskrivna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!