Född i Kortedala och med Gais som senaste klubbadress. Siriusförvärvet Jonas Lindberg njöt lite extra över de tre poängen som Sirius knep på Gamla Ullevi.

– Det är alltid skönt att vinna i Göteborg, och på sättet som vi gjorde det så var det oerhört skönt, säger Jonas Lindberg.

Jonas Lindberg anslöt till Siriustruppen förra veckan, och har bara gjort tre träningar med sin nya klubb. I den 68:e byttes han och Sirius andra nyförvärv Mohammed Saeid in istället för Christer Gustafsson och Ian Sirelius. Sirius hade några minuter dessförinnan reducerat till 2-1 och jagade kvittering.

– Instruktionerna var att försöka ha så mycket boll som möjligt, säger Lindberg.

Han blev genast ett orosmoment för Göteborgs backlinje, och sköt direkt med ett lågt avslut redan efter ett par minuter.

– Det kändes bra att komma in, jag fick mycket boll i ytorna och det är där jag vill ha dem. Det var skönt att börja med en seger, säger han.

Han och flera andra Siriusspelare kände hur Göteborg blev ängsliga när Sirius fick in reduceringen.

– Vi tog över matchen mer och mer, och jag tycker inte att Göteborg kom upp så starkt i sin press, utan jag kunde vända upp flera gånger, säger Lindberg.

Han tycker själv att han kommit in bra i Siriusgruppen.

– Det känns bra, jag har bara gjort tre träningar, men det kommer mer och mer och det ska bli skönt att få en hel träningsvecka nu, säger han.