Det var i förra veckan som förhandlingarna mellan byggföretaget från Uppsala och Rospiggarna gick in i sitt slutskede – och på onsdagen kunde klubben presentera arenanamnet och det nya upplägget.

De ekonomiska detaljerna i avtalet mellan HZ Bygg och Rospiggarna är hemligt, men Mikael Teurnberg, lagledare i klubben, säger att han är mycket nöjd.

– Det är inte miljoner det handlar om, vi är en speedwayklubb och dessutom är det lite fem i tolv. Men vi är nöjda ekonomiskt samtidigt som vi ser en tydlig koppling till Uppsala varifrån en stor del av vår publik kommer, säger Teurnberg.

Tidigare hette arenan Orionparken, men under senare år har det bara varit Parken. Under en period var namnet Carl Wahren Arena efter en skola i Hallstavik.

Det var i samband med vinterns isracingtävlingar i Hallstavik som kontakten intensifierades mellan Teurnberg i Rospiggarna och Håkan Zillén, ägare av byggföretaget.

– För oss känns det här avtalet mycket bra. 20 procent av publiken på matcherna kommer från Uppsala, och dessutom vill vi profilera oss i det här området, säger Zillén, som är mycket intresserad av speedway sedan många år.

– Bara som åskådare, men under de senaste åren har vi funnits med som en mindre sponsor.

Även om Teurnberg inte vill gå in på detaljer i avtalet så medger han att byggföretaget ligger i det övre skiktet när det gäller sponsorer – och då talar vi i reda pengar.

Nu kommer alla skyltar att bytas ut, men det återstår att se vad publiken kommer att kalla arenan. Många säger nog fortfarande Orionparken ...