På väg mot säsongsbästa – igen

Efter en tung start publikmässigt ser det ut att bli en välfylld Gränbyhallen när Almtuna tar emot Leksand. "Det kommer att vara överlägset bäst hittills", säger klubbdirektören Jan Åkerlund.

16 oktober 2018 17:09

I segermatchen mot AIK i söndags var drygt 1 800 biljetter sålda. Det var Almtunas klart bästa siffra så här långt efter fem hemmamatcher. Men nu kommer den noteringen att slås rejält när Leksand, som normalt drar mycket publik på många håll, kommer till Uppsala under onsdagskvällen. Almtuna meddelade på tisdagseftermiddagen att det pekade mot att AIK-siffran kommer att slås med runt 400 sålda biljetter. Det vill säga en publiksiffra på runt 2 200.

– Vi hade en bra söndag och hoppas att det kan hjälpa. När det är mycket folk blir det kul, säger Åkerlund.

Gränbyhallen kan ta in fler personer än ovan nämnda siffra men den som vill försäkra sig om att kunna se matchen på plats gör säkrast i att boka sin biljett rätt snart meddelar klubben. Kvarvarande biljetter kommer att kunna köpas direkt på plats.

Almtuna har inte satt någon snittsiffra som målsättning när det gäller publiktillströmningen denna säsong.

– Vi har sagt att vi ska få folk att trivas i hallen. Vi har ju det emot oss, att hallen är som den är, men vi ska bygga en ny publik och det gör man på sikt.

Almtunas publiksnitt just nu är på 1 403 personer. Det ger dem en tolfte plats i den allsvenska publikligan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa